Re: Aukro - daňové přiznání
To Vám zákazníci vydražili a nezaplatili zboží za 66.000,-? Tomu se mi vůbec nechce věřit - v případě sebemenšího problému se přeci vše řeší přes vedení aukra.... Pokud máte skutečné příjmy 74 tis., pak zdaníte těch 74 tisíc. (a uplatníte případné výdaje: nákup zboží, poplatky aukru apod.).
Nikdo ale nerozumíme té částce 140 tisíc - co jste za tu sumu "prodal"??
Aukro přeci chce nemalé procento z prodeje, takže se mi také nechce věřit, že byste tyto poplatky platil, i když jste zboží neprodal. Zatím to spíše vypadá, že se vám účtem prohnalo 74 tis., z ruky do ruky při předání zboží jste inkasoval 66 tis. a zkrátka to zkoušíte.
Pane Antoníne co ale myslíte tou částkou 140 tisíc? Snažím se to pořád pochopit - Vy jste vystavil zboží za tuto sumu a z toho se prodalo zboží za 74 tisíc? Tzn, že zboží za těch 66 tisíc máte stále skladem. Je to takto? Pak samozřejmě zdanit jen těch 74 tisíc. Pokud nemáte doklady od nákupů zboží, pak asi paušál %, pokud doklady máte, pak je možné že budete dokonce ještě ve ztrátě když se všechno zboží neprodalo.
Dobrý podvečer, výpis prodeje uvádí, že prodáno bylo za 140 tis., jenže bylo období Vánoc, já bohužel všechno zboží nestihl dodat do Štědrého dne, proto jsme se s kupujícími, kteří chtěli zboží jako dárek, dohodli, že jim vrátím peníze nebo že mi je ani zasílat nebudou, někteří bohužel vůbec nezaplatili (buď chtěli zboží jen na dobírku a nebo se vůbec neozvali) moje chyba byla, že jsem si nenechal vrátit poplatky ze všech neuskutečněných aukcí, protože teď to budu těžce dokazovat. Každopádně jsem FÚ ochoten poskytnout výpis z účtu a navrhnout, aby si úředníci informace sami ověřili u kupujících.
Asi bych doložila neuskutečněné prodeje kopiemi e-mailů s kupujícími, které můžete dohledat (příp.kupující oslovit), aby se Vám částka za prodané zboží maximálně snížila. Je škoda, že jste navíc zaplatil nemalé poplatky zbytečně i aukru. Držím palce ať vše dobře dopadne.
no ten snad má, ne? jinak by neoprávněně podnikal a to jsou horší pálky než daň.
antoníne, zajisté jste schopen hodnověrně prokázat, že z úspěšných aukcí se prodej takřka poloviny nedokončil. třeba tím, že ukážete, kde máte ty prodávané věci, že jsou stále ve vašem držení, nebo že jste je prodal následující rok.
tak takhle: fú má důkaz (výpis z aukra), že chlapec úspěšně ukončil aukce za 140t. bacha, není v tom ještě poštovné! a teď je na chlapcovi, aby prokázal, že vše neproběhlo - např. tím, že aukro vrátilo poplatky. pokud nežádal a nevrátilo, bude mít samozřejmě správce daně pochybnosti a bude muset chlapec prokazovat hoodně těžko, že si pro zboží nedošli z ručky do ručky, nebo že nebylo na dobírku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.