Re: Lístek na peníze ke 14. dni
Já doklad o trvání PN ke 14. dni taky nevyžaduji. Doktoři to lidem nevystavují. Takže si také přikládám kopii ukončení PN nebo potvrzení ke konci měsíce. Myslím, že to sociálce bude stačit, jde jim jen o to, aby nebylo vyplaceno víc než na co byl nárok.
Lékař má zákonem nařízeno vystavovat lístek ke 14. dni, jestliže je nemoc delší. Na základě toho firma hradí náhradu mzdy v prvních 14 dnech. MSSZ Brno akceptuje ofocený pozdější lístek na peníze nebo uschopenku s tím, že ši může ověřit, že skutečně tento originál existuje a je uložen u nich. Ale to by se mělo stávat vyjímečně, protože doktor musí lístek ke 14. dni vystavovat.
Já spíš dostávám hned se začátkem i ten díll pro sociálku,takže ten mám u sebe a čekám co dojde od zaměstnance dál - buď skončí nebo pokračuije.Na sociálku nesu až když mám potvrzeno jedno nebo druhé a hlavně vím,že ten člověk spadne na sociálku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.