Re: Dluhy mamky.
Pokud chcete mamince pomoct, můžete u jejich věřitelů přistoupit k dluhu a zaplatit to za ní. Pokud nemáte na zaplacení celé částky, dohodněte si s nima splátkový kalendář.
Pokud s tím nechcete mít nic společného, nejlepší bude, když s ní nebudete bydlet. Protože jednou přijdou exekutoři a odvezou všechno. Nebudou je zajímat řeči, že to či ono není maminky, ale vaše. Také mějte na paměti, že každým dnem se dlužná částka zvyšuje díky úrokům.
Další možností je, že se k ničemu nebudete hlásit a po smrti maminky se budete muset vzdát dědictví. To totiž padne na úhradu těch dluhů.
>>Pokud chcete mamince pomoct, můžete u jejich věřitelů
>>přistoupit k dluhu a zaplatit to za ní. Pokud nemáte
>>na zaplacení celé částky, dohodněte si s nima
>>splátkový
>>kalendář.
>>
>>Pokud s tím nechcete mít nic společného, nejlepší
>>bude, když s ní nebudete bydlet. Protože jednou
>>přijdou
>>exekutoři a odvezou všechno. Nebudou je zajímat řeči,
>>že
>>to či ono není maminky, ale vaše. Také mějte na
>>paměti, že každým dnem se dlužná částka zvyšuje díky
>>úrokům.
>>
>>Další možností je, že se k ničemu nebudete hlásit a
>>po
>>smrti maminky se budete muset vzdát dědictví. To
>>totiž
>>padne na úhradu těch dluhů.
Budu vám vděčná za názory, zítra jsem od 5 do 20 v práci. Děkuju moooc...
>To vše vím a mám to na mysli, ale co s ní dělat, aby
>ty dluhy nedělala? Mě napadá jen - promiňte??? -
>nějakým, asi zdlouhavým způsobem, přes doktory...
Jestli myslíte prohlásit jí nesvéprávnou jen na základě že dělá dluhy a utrácí,tak s tím u soudu asi moc nepochodíte.
Musela by být psychicky velmi nemocná, a stejně ty dluhy které udělala jako svéprávná nyní,tak to stejně bude muset uhradit.
Nyní když má už dluhy všude ,jistě bude v registru a nikde jí už nepůjčí.První po čem exekutor skočí bude plat-důchod,blokace účtu,nemovitost,a když nikde nic, teprve potom zabere movitý majetek - ten totiž zpravidla má nejmenší cenu a exekutor s tím má nejvíc starostí.Dnes už málo který exekutor zabere starou televizi,použitou elektroniku,koberec,nábytek....Je s tím moc práce a málo se vydraží,někdy vůbec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.