Re: nepředání dokladů - présím o radu
Koupit českou společnost bez spolupráce právníka, daňového poradce a dobré účetní je vrchol nerozumu.
Doporučuji hledat možnost jak se takové společnosti zbavit zpochybněním smlouvy o nákupu akcií.
Nepíšete proč a.s. kupoval. Co a.s. vlastní cenného?
Hezký den!
Re: nepředání dokladů - présím o radu
Cenného už zřejmě nemá nic, mám zjištěno, že syn podepsal protokol o předání účetních dokladů v dobré víře s p. X, že mu to dodaj,nestalo se tak a od původního majitele firmy p. Y mám potvrzení e-mailem, že on nikdy účetní data nepředal, a teď babo raď, jak z toho ven, firma má zřejmě dluhy. Navíc na předávacím protokolu je jiné sídlo firmy, než v OR :-), jsem z toho ...., děkuji za názory.
Re: nepředání dokladů - prosím o radu
Jestli kupoval a.s. kvůli daňové ztrátě, tak bude mít problém s § 38na ZDP.
Navíc si koupil všechny potencionální doměrky od všech možných institucí a sankce od soukromníků. Taková směnka splatná za pár dní a avalovaná a.s. to je pošušňáníčko.
Koupit společnost je dost riziková záležitost, zejména, když se kupující v problematice nevyzná. Což bude náš případ.
Hezký den!
Já to vidím takto: Pan A měl a.s. ve šlamastyce. "Prodal" akcie panu B a určitě spolu sepsali doklad o předání účetnictví. Pak pan B "prodal" akce Vašemu synovi (ve skutečnosti Vašemu synovi určitě zaplatil za to, že ty akce "koupil"). Pan B s Vaším synem sepsali doklad o předání účta, syn podepsal, že účto převzal.
Komplikuje se to tím, že nějaká externí účetní píše, že účto je u ní. Ale pan A ho předal panu B. A pan B ho podle dokumentu předal Vašemu synovi. Pochybuju, že v tom "účtu" bude něco pořádného k dohledání. A pochybuju, že pan A i pan B přiznávají, že vlastně žádné účto nepředávali. Takže teď má Váš syn a.s. ve šlamastyce.
Z doposud poskytnutých informací to na mne dělá dojem, že syn tazatelky měl sloužit jako bílý kůň. Proto radím snažit se zneplatnit převod akcií a z celé transakce vystoupit.
Možná je to jinak. Ale pro to zatím nejsou informace.
Hezký den!
Teď je vtip v tom, že nejenom účetní pana A, ale i pan A mi meilem potvrdil, že účetní data a doklady má u sebe a protože se synem nemá právní vztah, tak pokud nezaplatíme za předání dokladů, předá doklady přísl. FU, myslím, že syn měl být bílý kůň, ale budem to řešit přes policii i právníka, je to napadnutelné i Předávací protokol se bude dát zřejmě zpochybnit - ale to je na delší povídaní.
Pěkný den
Teď je vtip v tom, že nejenom účetní pana A, ale i pan A mi meilem potvrdil, že účetní data a doklady má u sebe a protože se synem nemá právní vztah, tak pokud nezaplatíme za předání dokladů, předá doklady přísl. FU, myslím, že syn měl být bílý kůň, ale budem to řešit přes policii i právníka, je to napadnutelné i Předávací protokol se bude dát zřejmě zpochybnit - ale to je na delší povídaní.
Pěkný den
Dalo by se zneplatnit, když mám v ruce Předávací protokol, kde je uvedeno, že firma "A s.r.o." předává - a teď body od 1-8 (mzdy,účetnictví,majetek,zásoby apod.) a v bodě 9 je, že předává akci, ale firmy "B a.s.", v bodě 10 dokumentaci firmy "B a.s.", o nějakých účetních dokladech a majetku firmy "B a.s." už zmínka není.
Jde vůbec, aby jedna firma předávala majetek (jakýkoliv) jiné firmy, jenom proto, že se jedná u "A" o jednatele a u "B" je to akcionář ??
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.