Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zaplacení přesčasů PROSÍM O RADU od Kara - Re: zaplacení přesčasů PROSÍM O RADU Záleží na tom,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2010 12:34

    Kara (neregistrovaný)

    Re: zaplacení přesčasů PROSÍM O RADU
    Záleží na tom, jak máte rozvrženou pracovní dobu (kolik hodin v kterých dnech). A taky záleží na tom, zda pobíráte mzdu měsíční nebo hodinovou. Např. máte rozvrženou prac. dobu pondělí až pátek. Svátek byl ve čtvrtek. Ve čtvrtek byste normálně pracovala. Jestliže jste pro svátek doma, tak buď dostanete plnou nekrácenou měsíční mzdu nebo máte ten svátek placený průměrem. Jestliže ale jdete do práce, tak to není přesčas, protože je to normálně Váš pracovní den. Dostanete ke mzdě jen 100% příplatek za práci vykonávanou ve svátek. Jestliže při tomto rozvržení pracovní doby pracujete v sobotu, která normálně není Vaším pracovním dnem, tak jde o přesčas. Za sobotu dostanete peníze za práci plus příplatek za přesčas (25%) plus příplatek za práci v sobotu (10%). Pokud si vyberete za tyto hodiny jindy náhradní volno, přesčasový příplatek nenáleží.

  • 15. 11. 2010 13:19

    s (neregistrovaný)

    Re: zaplacení přesčasů PROSÍM O RADU
    Jen se zeptám k tomuto výše popisovanému problému - když zam-ec odpracuje svátek, který je zde popsán jako celou směnu - dostane zaplaceno za odpracované hodiny a 100 % příplatek za svátek, tudíž mu náhrada za svátek nepřísluší., Když ödpracuje jen část smeny - např. 4 hodiny, dostane 4 hod zaplaceno s 100 % přípatkem a 4 hod náhradu za svátek? Chápu to dobře?

  • 15. 11. 2010 14:33

    Lu. (neregistrovaný)

    Re: zaplacení přesčasů PROSÍM O RADU
    Ano, chápete dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).