Vlákno názorů k dotazu Dotaz pro externí účetní. od V. - Re: dotaz pro externí účetní. SW PohodaZáleží také na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2010 14:44

V. (neregistrovaný)

Re: dotaz pro externí účetní.
    SW Pohoda
    Záleží také na činnostech účtovaných firem.
    Např.pokud budete potřebovat sledovat splátkové kalendáře, tak to Pohoda neumí. Musela byste každou splátku zaúčtovat zvlášť. V současné době zrovna problém u firem, které např. mají splátkové kalendáře od OSSZ, splátky jsou samozřejmě jiné než zaúčtované předpisy závazků z mezd.
    Občas chyby - v loňském roce se u jedné firmy započetl odpis roku 2008 u jednoho majetku do odpisů roku 2009 v tabulce, která je podkladem pro daňové přiznání. Konzultace na hotlince i zaslání dat - nic nepomohlo, chyba u jedné u účtovaných firem stále.
    Více pracovních poměrů jednoho pracovníka v základní verzi POHODA - také problém, musela byste si dokoupit mzdový program PAMICA.
    Pro někoho nesystematické názvy předkontací. Naštěstí je lze přepsat vlastními zkratkami - nejlépe rovnou čísly účtů.
    Velice důležité je prvopočáteční nastavení. Abyste si připravila "logickou" účetní řadu, číselnou řadu atd.
    Saldo – v podstatě nahrazuje dokladovou inventuru. Jen se musí dodržet zásada, že každý, kdo je zapsaný v adresáři, má vyplněný IČ.
    Jinak je to program uživatelsky příjemný a např.likvidace závazků a pohledávek z banky je úplně pohádková. Dobré vyhledávání. V podstatě stačí do sloupce napsat začátek hledaného výrazu nebo částky a slovo se vyhledá.

• 25. 11. 2010 15:25

x (neregistrovaný)

Každý program má své mouchy, ovšem Pohoda je vzhledem k ceně, možnostem účtování a spolehlivosti univerzálním programem (a účetních programů znám dost)

• 11. 2. 2011 0:16

misulak (neregistrovaný)

Také jsem moc spokojená s tímto programem a nedám na něj dopustit, to se opravdu účtuje úplně v pohodě :)...
    A že se najdou nějaké chyby? Ještě se mi to naštěstí nestalo. I když po zkušenostech s mým předchozím programem, kde jsem na chyby narazila, tak jsem zvyklá si ještě třeba jen tak pro mojí jistotu přepočítat odpisy nebo nějaké mzdy a tak. Ale jinak bych program už neměnila, jen mě mrzí, že v něm nejdou účtovat obce, to musím v Gordicu a to je úplný opak a s ním nejsem spokojená ani trochu.

• 27. 2. 2011 17:31

Lucka Š (neregistrovaný)

Také jsem s pohodou spokojená, jen jsem nepřišla na to, když účtuji firmám za vedení účetnictví podle položek, kde vytisknu deník, kde je počet položek uveden. Nemáte s tím někdo zkušenost?

• 2. 5. 2011 16:14

Nicky1 (neregistrovaný)

V peněžním deníku jsou řádky očíslovány, a čísla vidíte vlevo v prvním sloupci. Když stojíte na jakémkoliv řádku, tak dole vidíte např. 15/260 - 15.řádek z 260.

• 2. 5. 2011 16:42

Lucka Š (neregistrovaný)

Děkuji za zprávičku, ale já bych potřebovala, aby to viděl klient když mu pošlu sjetinu pen. deníku. V dřívějším programu jsem to měla i na vytisknutém výkazu.
    >>>Také jsem moc spokojená s tímto programem a nedám na
    >>>něj dopustit, to se opravdu účtuje úplně v pohodě
    >>>:)...
    >>>
    >>>A že se najdou nějaké chyby? Ještě se mi to naštěstí
    >>>nestalo. I když po zkušenostech s mým předchozím
    >>>programem, kde jsem na chyby narazila, tak jsem
    >>>zvyklá
    >>>si
    >>>ještě třeba jen tak pro mojí jistotu přepočítat
    >>>odpisy
    >>>nebo nějaké mzdy a tak. Ale jinak bych program už
    >>>neměnila, jen mě mrzí, že v něm nejdou účtovat obce,
    >>>to
    >>>musím v Gordicu a to je úplný opak a s ním nejsem
    >>>spokojená ani trochu.
    >>Také jsem s pohodou spokojená, jen jsem nepřišla na
    >>to, když účtuji firmám za vedení účetnictví podle
    >>položek, kde vytisknu deník, kde je počet položek
    >>uveden.
    >>Nemáte s tím někdo zkušenost?
    >V peněžním deníku jsou řádky očíslovány, a čísla
    >vidíte vlevo v prvním sloupci. Když stojíte na jakémkoliv
    >řádku, tak dole vidíte např. 15/260 - 15.řádek z 260.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).