Vlákno názorů k dotazu Rodič.dov.do 4let dítěte a poté neschope od al - Re: Rodič.dov.do 4let dítěte a poté nesc Nevím podle...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2010 12:18

al (neregistrovaný)

Re: Rodič.dov.do 4let dítěte a poté nesc
    Nevím podle jakého zákona máte koho o co žádat, ale je to trochu jinak. RD je maximálně do 3 let věku dítěte (nezávisle na délce pobírání rodičovského příspěvku), takže vy první pracovní den po 3. narozeninách dítěte jste povinna nastoupit do práce. Můžete zamětnavatele požádat o neplacené volno do 4 let věku dítěte, on však v žádném případě není povinen vám vyhovět. Na neschopenky není žádný nárok, o neschopnosti rozhoduje výhradně lékař.

• 15. 12. 2010 12:45

sonaS (neregistrovaný)

Re: Rodič.dov.do 4let dítěte a poté nesc
    =====
    Děkuji za odpověď. Se zaměstnavatelem jsem zatím ústně domluvená, že mi 4 rok povolí a já tedy budu na neplaceném volnu, ale stále v pracovním poměru u něho. Už s prvním dítětem jsem měla problémy v těhotenství - rizikovka, druhé dítě přesto plánujeme a čistě t e o r e t i c k y mám dotaz - prosím, z čeho by se mi počítala p ř í p a d n á neschopenka, když bych kontrolku měla ode dne, kdy bych měla nastoupit po 4letém neplaceném volnu, které mi zaměstnavatel poskytne ? Prostě bych namísto zpět do zaměstnání šla na neschopenku? Děkuji Vám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).