Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Insolvence s.r.o. - FA za účetnictví od pája - Re: Insolvence s.r.o. - FA za účetnictví máte smlouvu?...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2011 14:58

    pája

    Re: Insolvence s.r.o. - FA za účetnictví
    máte smlouvu? POkud ano, tak buď skončíte dohodou, nebo vypovíte, nebo můžete dělat za úplatu dále a po ustanoven správce se s ním dohodnout,jak dál. on bude potřebovatz Vaše služby až dokonce IŘ, pokud nebude chtít zadat toto jinému.

  • 14. 2. 2011 16:39

    Klára44 (neregistrovaný)

    Re: Insolvence s.r.o. - FA za účetnictví
    Smlouvu (písemnou) nemám, vedu jim účto už asi 5 let. Mně šlo spíše o to, zda nehrozí riziko, že by insolvenčí správce (či někdo jiný - nějaký věřitel, FÚ??) nenapadnul třeba to, že moje FA mi s.r.o. uhradilo a jiné závazky (daně) třeba ne. Abych peníze za svoje vystavené faktury nedejbože nemusela vracet. Aby to nebylo posuzováno jako "zvýhodňující právní úkon" ve smyslu § 241 insolvenčního zákona. Ale možná jsem jen vyplašená, ještě jsem se s insolvencí (úpadkem) klienta nesetkala.

  • 15. 2. 2011 10:13

    pája

    Re: Insolvence s.r.o. - FA za účetnictví
    Tak hrozné bych to zase neviděl, protože jste jistě schopna prokázat, že FA byly za skutečně odvedené práce. Zvýhodňující PÚ dle odst. 3 není ten Váš případ.
    Uvidíte, zda k IŘ dojde a jak to bude pokračovat. Možná by bylo i východiskem uzvařít ještě nyní smlouvu na účto, bu´d antidatovat zpětně na minulý rok nebo alespoň od 1.1.,nevím, zda je to reálné.
    Dělat účetnictví pro firmu bez smlouvy je vždy roziko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).