Re: Daň přiznání pronájem bytu
Zajímalo by mě, kdo má pravdu s tím nájemným... Vím, že FÚ se nedá moc věřit, ale jejich vysvětlení mi přišlo docela logické - pokud prý nájemce hradí celý nájem včetně záloh pronajímateli, pak do jeho příjmů vždy vstupuje celá částka a zálohy si dá do výdajů. Vyjímka by byla, kdyby čistý pronájem šel vlastníkovi bytu a nájemník by sám odváděl zálohy za služby - jakmile to prý jde celé přes vlastníka bytu, musí si to také uvést do příjmů (pak má samozřejmě nárok na patřičné výdaje)...
takže to co jsem psala viz pokyn D-300 k par.9
V případě, že to nemá rozdělené na naájem a služby, potom uplatňuje celkovou částku do příjmu a k tomu výdaje včetně služeb( elektřina, plyn...)
je rozdíl , jestli platí nájemné celkem( není rozděleno kolik je nájemné a kolik jsou zálohy na služby, tzn. neprovádí se vyúčtování plnyu, elektřiny atd.) nebo nájemné+ služby
takže to co jsem psala viz pokyn D-300 k par.9
V případě, že to nemá rozdělené na naájem a služby, potom uplatňuje celkovou částku do příjmu a k tomu výdaje včetně služeb( elektřina, plyn...)
je rozdíl , jestli platí nájemné celkem( není rozděleno kolik je nájemné a kolik jsou zálohy na služby, tzn. neprovádí se vyúčtování plnyu, elektřiny atd.) nebo nájemné+ služby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.