Re: firma nechce vystavit doklad
Podle mého:
"§ 74/1......Opravu plátce provede za zdaňovací období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Opravu odpočtu daně plátce prokazuje opravným daňovým dokladem nebo jiným dokladem souvisejícím s opravou, popřípadě jiným způsobem."
U Vás by se zřejmě jednalo o dokázání jiným způsobem, např. tou objednávkou, kde je uvedena správná cena a bankovním výpisem.
Tak konečně jsem se k nim dovolala, byli příšerně nepříjemní, co si je dovoluju honit po takové době, proč prý jsme se neozvali už v únoru. (zase si někdo vylil vztek na tom, kdo za to nemůže :-) )Prý mi ale již doklad jde poštou. Doklad mi dorazí tedy v květnu, opravu DPH bych ale provedla v dubnu, dozvěděla jsem se o okolnostech. V únoru jsme to sice zjistit mohli, ale nezjistili, jednatel to prostě přehlédl. Co myslíte?....přece nebudu dělat dodáčo za únor...v únoru jsme to prostě nezjistili. Děkuju Vám moc
>>>>>no nám právě na školení říkali, že přijatý dobropis dodavatel účtuje dnem potvrzení o doručení od odběratele a odběratel musí účtovat dnem, kdy se o snížení dozvěděl. Například u různých reklamací, dnem, kdy byla reklamace uznána. Pak nám ale bylo doporučeno, že máme klidně argumentovat, že jsme se o snížení dozvěděli dnem doručení....pokud nejsou nějaké písemné dokumenty o uznání reklamací. Z tohoto důvodu bych také raději účtovala v dubnu...bankovní výpis=datum, kdy jsem se dozvěděla, že se bude cena opravovat. Ach jo, mě to zničí. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.