Vlákno názorů k dotazu Životní pojšitění a DPFO od V. - Re: životní pojšitění a DPFO Záleží na tom, zda...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2011 13:32

V. (neregistrovaný)

Re: životní pojšitění a DPFO
    Záleží na tom, zda původní pojistka bude zrušena.
    Pozor, záleží ne na tom, co říkají v pojišťovně, ale co bude nakonec v papírech. Občas se to hodně liší.
    Také za mnou přišel nový zástupce pojišťovny a přesvědčil mě, že původní pojistka nevyhovuje. A že stačí malé změny v původní. Když přišel následně, už měl "jen" novou smlovou.
    Stará smlouva opravdu nevyhovovala, vlastně bych dostala plnění jen za ztrátu končetiny (nebo ztrátu hlavy :-))
    Nová pojistka měla plnění na cca 8 stran, od bolísky na palečku počínaje. Tak jsem starou smlouvu zrušila. Jen teď už nevím, proč bych měla novou uzavřít.

• 5. 8. 2011 15:15

alen1 (neregistrovaný)

Pokud už jste zrušila, pak pokud bylo vyplaceno odbytné, jste povinna dodanit původní odpočty a to v DP za rok 2011.
    Závisí na to, vče je to zhodnocení výhodnější.
    Můžete popsat blíže?
    Paní V. už zjistila, že není vše zlato, co se třpytí a proto s uzavřením nové pojistky váhá.

• 5. 8. 2011 19:33

V. (neregistrovaný)

Zrušila bych ji asi i bez nové nabídky. Měla jsem ji uzavřenou ještě z doby, kdy žádné odečty na daních nebyly. A z důvodu, že jsem chtěla být pojištěná z rodinných důvodů. Ne proto, abych s životní pojišťovnou investovala.
    Přeji hezký večer, utíkám teď investovat do jedné z mála věcí, které se vyplatí. Přijela mi na víkend dcera, tak jdu rodině udělat večeři :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).