Re: Potvrzení o převzetí Kč - údajně vým
Jsem na tom úplně stejně. Marně klientům vysvětluji, že pokud je v kolonce forma úhrady napsáno "hotově", neznamená to automaticky, že fakturu zaplatil. Tedy alespoň některým klientům. To samé s dobírkou, že si musí brát doklady od zaplacení. A rovněž tak se setkávám s firmami, které mým klientům tvrdí, že jsem "úplně blbá", protože mám přece na faktuře napsáno, že forma úhrady je hotově.
Všem vám děkuji za diskusi o tomto problému. I když jsme nic nevyřešili, tak jsme si alespoň popovídali. A mně může pouze těšit, že v tom nejsem sama. Jen zatím ještě nevím, co na to FÚ při případné kontrole. Každý FÚ to posuzuje jinak. Všem děkuji za názory.
Účtuji i maloobchod. S některými řidiči (dealery) byly problémy, že neodevzdali částku z hotovostních faktur. Protože mě došlo, že prodavačky, které zboží přebírají a vydávají peníze, nemají čas vypisovat pokladní doklad, nechala jsem vyrobit razítko "částku, převzal dne, podpis, SPZ" . Razítko se ztratilo a minulý týden zase jeden dodavatel urguje peníze, které nedostal od řidiče...
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.