Re: Žena na RD - úlevy na dani manžela
Díky moc. Prosím vás ten příjem je max. do 60tis ročně?
A pokud jsem dělala u pojišťovny a některé měsíce měla dokonce mínusové provize, tzn. musela jsem něco vracet, tak to se od příjmu odečítá,že?
A PPM opravdu se do toho počítá? :-( A RD už ne?
Ajajaj, no příjem z OSVČ budu mít jistě menší než 48tis, ale jedná se mi o děti, které mám z prvního manželství ... tzn. jsem rozvedená ... to si je tedy opravdu nebudu moci uplatnit???
A to by tedy mohl pouze bývalý manžel nebo i manžel současný? Co by k tomu potřeboval? Díky moc.
Bývalý manžel by nemohl,ten s dětmi nemá společnou domácnost. Daňové zvýhodnění může uplatnit váš současný manžel (to nevadí, že jsou z vašeho předchozího manželství - nemohl by, pokud byste nebyli manželé, ale pouze druh a družka).Potřebuje rodné listy dětí a potvrzení vašeho zaměstnavatele, že vy neuplatňujete. Pokud je dětem víc než 18 let, ještě potvrzení o studiu.
Pokud jste neměla zaměstnavatele, napíšete čestné prohlášení odkdy jste si děti neuplatňovala. Pravděpodobně tedy od 1.1.2011. Manžel si děti zapíše do prohlášení poplatníka, předá vaše čestné prohlášení, rodné listy dětí a pokud to stihne v listopadu, může daňové zvýhodnění uplatnit už za listopad. Začátek roku dostane až v RZD.
Ještě prosím dotázek :-)
takže když je žena na RD a má příjem do 68tis ročně, tak si na ní může uplatnit manžel v ročním zúčtování úlevy ...
Dávky RD se do toho nezapočítávají, ale MD placená zaměstnavatelem ano...
Pokud jsem ale před MD byla OSVČ, platila si nemocenské pojištění, tzn. MD mi neplatil zaměstnavatel, ale OSSZ výpočtem podle placené nemocenské ...
Jak je to v tomto případě? I tady se tato MD započítává do oněch 68tis, které ovlivňují zda si manžel může či nemůže na mě uplatnit úlevy?
Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.