Re: převod členských práv a povinností
myslel jsem to tak, že byt je ve vlastnictví družstva, tak jestli se členská práva a povinnosti v byt. družstvu "prodávají" v řádově třeba o 10-20% méně, nebo jestli za nějakou symbolickou cenu, což předpokládám že ne, ale radši se ptám
děkuji Zdeňko, myslel jsem si totéž, dokonce jsem někde četl snad 10%, procento sem procento sam, to není pro mne směrodatné, šlo mi spíš o faktickou stránku jak jsem psal, jestli je to tak jak jsi psala ty a jak jsem si myslel já, tudíž +/- stejné (myšleno o pár set tisíc méně) nebo jestli je to za nějaký pakatel pár desítek tisíc, jak mi bylo tvrzeno od jednoho člověka, což si myslím, že na mě hrál tzv. levou...
1) při nákupu bytu nebo členských práv a povinností vřele doporučuji se seznámit s ekonomickým stavem SVJ či družstva/s.r.o.. Můžete něco koupit a zároveň získat povinnost se třeba 15 let podílet na splácení úvěru
2) osobně považuji formu SVJ za nejhorší způsob řešení bytové potřeby. SVJ se řídí paskvilem č. 72/1994 Sb., který řadu SVJ dostává do neřešitelných situací a který se má pro svůj nevyhovující stav rekodifikovat již asi 8 let. Bohužel nové znění je plánováno až na rok 2014
3) z mnoha důvodů se domnívám, že forma bytového družstva je daleko lepší pro osoby, které chtějí "pouze" bydlet. Samozřejmě pokus chce někdo s bytem nakládat (prodej, zástava, ubytovna mnoha cizokrajných dělníků atd.) je lepší forma vlastnická.
Hezký den!
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.