Re: nahlášení provozovny doma
>>>>>Dobrý večer, když si nahlásím provozovnu doma, na
>>>>>této
>>>>>adrese bydlím a je to moje trvalá adresa, tak bych
>>>>>musela platit za tu část která je považovaná za
>>>>>provozovnu vyšší daň jestli se nepletu, musela bych
>>>>>vyčlenit
>>>>>přesně metry kolik činí?
>>>>>Je výhodnější mít nahlášenou provozovnu nebo mít jen
>>>>>sídlo doma když se adresa shoduje a jsem OSVČ?
>>>>
>>>>to, co máte uvedeno na živnostenském listu je sídlo
>>>>firmy, dále záleží na tom, v čem podnikáte a jestli
>>>>povaha tohoto podnikání zakládá povinnost mít
>>>>provozovnu
>>>
>>>Provozovna není povinnost v mém případě, ale bylo mi
>>>to doporučeno, jen nevím v čem by to mělo být
>>>výhodnější??
>>
>>kdo Vám to doporučil ?
čtu si Váš příspěvek výše...co máte za živnost ?
>
>na FÚ
pak už je mi to jasnější...znám "elektrikářů", kteří provozovnu doma mají, ale ti většinou i prodávají materiál a i ty, co ji nemají...já se osobně držím zásady, že co ze zákona nemusím, to nedělám...to, že Vám to FÚ doporučil ještě nic neznamená
to jsem si myslela..mlj názor je ten, že otimalizovat daně lze jiným způsobem ( např. použitím soukromého auta ke služebnímúčelům) než tam narvat jednou za dva roky PC ( noťas v klidu ano) nebo jednou za pět let židli a stůl :-))) ale je to jen můj názor..provozovnu musíte nahlásit na ŽÚ a mít na "dveřích" uvedeny všechny identifikátory, provozovnu musíte pak nahlásit na FÚ a nedejbože, přerušíte podnikání a nenahlásíte zrušení provozovny, tak se můžete dočkat i sankcí, protože ouředníci zrvna pojedou okolo a budou si vás chtít zkontrolovat........
Myslím si, že to problém není, musíte si to jen u případné kontroly obhájit, že ten a ten náklad potřebujete k zajištění a udržení příjmů..a to prokázat přeci není problém...děláme to všichni...já taky nemám provozovnu a počítač mám ve výdajích, jak jinak bych mohla dělat účtařinu, no ne ? ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.