Vlákno názorů k dotazu Roční zúčtovaní daní-penzijní poj. od jasná - Re: Roční zúčtovaní daní-penzijní poj. Můžete požádat zaměstnavatele o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2012 9:30

jasná (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtovaní daní-penzijní poj.
    Můžete požádat zaměstnavatele o roční zúčtování daně. Vámi zrušení penzijní připojištění se nikde uvádět nebude.

• 24. 1. 2012 10:07

filip.n (neregistrovaný)

No jsem si to myslel také, když jsem si to neuplatňoval a to penzijko bylo zdaněno samostatně, ale naše účetní mi tvrdí, že to nelze, tak ji to zkusím ještě vymluvit. Děkuji moc.

• 24. 1. 2012 10:42

RenataH (neregistrovaný)

odkažte ji na §15 odst.5) zákona o daních z příjmů:
    Pokud poplatníkovi jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem, penzijní pojištění nebo doplňkové penzijní spoření zaniklo bez nároku na penzi, jednorázové vyrovnání nebo jednorázové plnění z penzijního pojištění a současně bylo poplatníkovi vyplaceno odbytné nebo jiné plnění související se zánikem penzijního pojištění, nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10 ve zdaňovacím období, ve kterém k tomuto zániku došlo, jsou částky, o které byl poplatníkovi v příslušných letech z důvodu zaplacených příspěvků na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění nebo doplňkové penzijní spoření základ daně snížen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).