Re: FAP ze zahraničí
Ono se vám to vzájemně vyruší stejně jako ve starých formulářích bylo 320. Nic nedaníte, DPH neodečítáte. Jestli chcete, nechte tady mejl, já teď nejsem u sebe na PC, tak jsem se ani nemohla přihlásit. Odpoledne bych vám dala do přílohy vzor přiznání, mám zahraniční přijaté faktury běžně v evidenci. Samozřejmě, pokud by jste chtěla aby vám vraceli DPH, musela by jste se přihlásit v zemi původce a pak by jste měla nárok na vrácení DPH, ale je to v malém objemu k ničemu, protože musíte potom podávat přiznání i tam. Já mám vesměs Slovensko, takže tu trochu DPH oželíme. Do přiznání napíšete jako základ celkovou částku (včetně jejich DPH - aby jste si nešidila 504 nebo 502) a k tomu ručně dopočítáte podle sazby DPH. Omlouvám se mám fofr, pokud budete mít zájem, napíšu večer podrobný postup. ☺
výše uvedené rady jsou špatné, dph se u ubytování nedopočítává !
Proč píšete a radíte blbosti !
. Pokud jde například o službu ubytování, která má místo plnění v zemi, kde byla poskytnuta, tak dostanete fakturu s DPH příslušné země. Místo plnění je mimo tuzemsko, s českou daní to nemá nic společného, fakturu dáte jen do nákladů, přiznáním k DPH vůbec neprojde. V českém přiznání si ani nemůžete uplatnit odpočet cizí daně. Pokud by se jednalo o službu, u které se místo plnění přechyluje do tuzemska a poskytovatel službu nesprávně zatížil daní své země, tak bych přiznala daň v tuzemsku.
Omlouvám se, fakt píšu blbost. Bohužel jsem si nevšimla, že se jedná o ubytování a ne o nákup zboží. Sorry, čtu to v Pendolínu z mobilu a mám malou obrazovku a stará očka. Závěr: ubytování přepočítat na kurz dle směrnice, a celé včetně DPH do nákladů, mimo režim.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.