Vlákno názorů k dotazu Režim PDP - opět vše jinak od duliška - Re: režim PDP - opět vše jinak Jestli jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2012 10:59

duliška (neregistrovaný)

Re: režim PDP - opět vše jinak
    Jestli jsem toto dobře pochopila,také část z pátého odstavce tohoto článku je zajímavá a popírá názor ohledně fakturace např.stavebních prací včetně projektové dokumentace (to celé v režimu PDP). Na školení nám radili napsat jednou částkou a nic nerozpisovat.
    Cituji část článku: " V této věci je na místě uvést, že je nezbytně nutné, aby byly všechny činnosti poskytnuté poskytovatelem řádně identifikovány v textu faktury, aby je mohl příjemce posléze identifikovat a spávně zařadit. V případě, že některé plnění nebudou spadat do režimu § 92a až 92e zákona o DPH je na místě takovéto plnění vyjmout a zaplatit poskytovateli za toto plnění celou částku včetně DPH."
    No nevím, nevím, jak to budeme v praxi pitvat položku po položce
    :-( nebo si to špatně vykládám?

• 27. 1. 2012 12:16

alen1 (neregistrovaný)

Přiznám se, že někdy je mnoho informací na škodu.
    Nebudu věci až tak do detailu pitvat, pokud si někdo objedná službu, činnost, která spadá do RPDP, pak např. dopravné určitě nebudu zdaňovat, protože náleží k poskytnuté službě.. atd...

• 27. 1. 2012 19:34

Renata1 (neregistrovaný)

Tak já bych třeba rozpitvala, kdyby tam byla montáž průmyslového kotle:-) To bych dala s DPH 20%.
    Ale pokud by byla projektová dokumentace součástí smlouvy, tak bych dala přenos.
    No,ale to je vlastně ten samý případ,co?
    :-( TAK JAK?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).