Re: přednostní - nepřednostní ?
děkuji za odkaz, v usnesení ani v příkaze není uvedeno, zač ta pohledávka je, tudíž to bude nepřednostní.
vypočítám, kolik můžu srazit, podělím dvěma a uspokojím tím obě exekuce, nebo jak bylo psáno v jíném dotaze, když je stený oprávněný, tak tam zavolat a domluvit se, že bychom peníze zasílali nejprve na jednu a pak na druhou pohledávku , jest tak prosím !?
>>>>>v jeden den mi přišly dva exekuční příkazy na
>>>>>zaměstnance, se stejným datem vyhotovení, se stejným
>>>>>oprávněným.
>>>>>
>>>>>Jak mám poznat, zda se jedná o přednostní nebo
>>>>>nepřednostní pohledávku, když to není nikde v těch
>>>>>papírech
>>>>>napsané ?
>>>>
>>>>Zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, § 279
>>>>odst.
>>>>2
>>>
>>>děkuji za odkaz, v usnesení ani v příkaze není
>>>uvedeno, zač ta pohledávka je, tudíž to bude
>>>nepřednostní.
>>>
>>>vypočítám, kolik můžu srazit, podělím dvěma a
>>>uspokojím tím obě exekuce, nebo jak bylo psáno v
>>>jíném
>>>dotaze,
>>>když je stený oprávněný, tak tam zavolat a domluvit
>>>se, že bychom peníze zasílali nejprve na jednu a pak
>>>na
>>>druhou pohledávku , jest tak prosím !?
>>
>>Nevydělíte dvěma a strhnete poměrnou části.
>
>Před tím než k nám nastoupil, byl na pracáku. Mělo by
>nám z pracáku přijít, kolik mu odvedli na ty exekuce
Nevím, ale nám nic nepřiznali, když jsme vzali zaměstnance, byli rádi že se ho zbavili, osobně jsem tam jela, proč nám nedali vědět, má exekucí hafo, ale řekli, že se jedná o ochranu osobnosti, prý nejsou povinni....
>?
>
Já jsem ještě neviděla, že by na potvrzení z ÚP byly napsány exekuce. Vy jste povinni při nástupu zaměstnanace si od něj vyžádat zápočťák (potvrzneí o zaměstnání) od minulého zaměstnavatele, kde by exekuce měly být napsané (říkám "měly" - právě se nám vrátitl po 3 měsících zaměstnanec zpět a přestože tehdy jsem mu je na zápočťák všechy hezky vypisovala, nyní mi přinesl zápočťák, kde žádná není uvedena). Při nástupu takového zaměstnance hlásíte exekutorovi jeho nástup, ten vám pošle aktuální částku ke srážení - od ÚP proto nic nepotřebujete.
Pokud jsou obě exekuce se stejným oprávněným, domluvte se s exekutorem, abyste mohli srážet nejdříve jednu a pak další. Kdo je oprávněný?
v zákoně, který mi uvedla paní Jasná viz výše se píše v §294
1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. Takové potvrzení je povinen každý zaměstnavatel vydat zaměstnanci, který u něho přestal pracovat; to obdobně platí pro plátce jiných příjmů (§ 299), z nichž byly prováděny srážky, jestliže bylo jejich provádění ukončeno, ačkoliv pohledávka není uspokojena.
Zkusím tam zavolat a uvidím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.