Re: nezdanitelná část zákl. daně do 15.2
Taky vyžaduji na potvrzeních datum do 15.2., jinak si musí sami podat daňové přiznání. Podpisem potvrzují pravdivost. A jak může potvrdit podpisem, který musí být do 15.2. pravdivost něčeho, na co ještě nemá vystavené potvrzení? Takže už z logfiky vyplývá, že nemůže být potvrzení v prohlášení s pozdějším datem než 15.2.
No já jsem to naštěstí vždy měla od lidí do 15.2. ale raději jsem chtěla vědět jak se věci mají. A když třeba zaměstnanec už roky uplatňuje životní pojištění a jednou mi potvrzení do 15.2. nepředloží, protože ho ztratil a zažádá si o opis, který příjde tedy později než 15.2. tak si musí přiznání již udělat sám? Moc děkuji
ze zákona by měl. Jiná věc je, zda jste natolik hodná, že mu budete tolerovat, že vám potvrzení přinese i o pár dní později. Důležité ale je, aby na tom opisu bylo datum do 15.2. Kdyby totiž jakékoliv potvrzneí mělo pozdější datum, FÚ při případné kontrole tento doklad z RZD vyhodí a budete mít daňový nedoplatek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.