Re: HPP- z doby neurčité na "určitou" ??
Ještě dodám, pokud by zakázka trvala dál, paní stejně chce žádat o předčasný důchod. Zatím je s ní domluva dobrá. Ale znáte to, aby se pak nešprajcla ( kdyby byla zakázka ukončena dřív) i přes ústní domluvu- vedení by to chtělo písemně- jde to?
Prosím o názory moc děkuji.
Mona 123
No paní ted´ˇ říká, že souhlasí a chtěla by si vzít po paních na DPP tu část úklidu- ( fakturace je napočítána na DPP- přesto by jsme to dali paní na HPP- pokud by pak skončila).Ale nechce se nám ještě platit větší odstupné- pokud by se šprajcla. Jde mi o to jestli jde vymezit dobu určitou ( na žádost zaměstnance)- " na dobu trvání zakázky " Nevíme jak dlouho se výběr. řízení potáhne, a jestli nám zákazník zůstane.
Mona 123
já se domnívám, že podle novelizovaného znění § 39 ZP to takto nejde řešit, šlo to za původního znění- vážné provozní důvody zaměstnavatele, ale v novém nic takového ZP nepřipouští, doba určitá podle mne musí být jasně stanovena-sjednána, nikoliv pojmem po dobu trvání zakázky, ta může skončit za měsíc ale taky za pět let
No právě já jsem to hledala a také jsem nic v novelizovaném ZP nenašla. Škoda, že s tím nepřišli v prosinci. To to ještě šlo, mohli jsme napsat s účinností od 1.3.2012 a bylo by. Že ano.
Prosím jak by to teda šlo vyřešit?
Ukončit Hpp dohodou.
A sjednat dvě DPč?
Nám bylo na školení řečeno, že je pokud sjednáváte třeba na záskok, třeba za MD a RD, je potřeba (jak jsem vám už uvedla) napsat "po dobu trvání MD a RD, nejdéle do ....(a stanovit ten termní 3 let)", tj. když uvedete na dobu trvání zakázky a napíšete termín (nejpozději na ty 3 roky), je to v pořádku
No já bych přesně tu zakázku specifikovala, aby nedošlo k nějakým pochybnostem o jakou zakázku jde a pak si myslím, (teda spíš doufám) že by to už nemělo ničemu vadit. Omezení je pouze na dobu 3 let a počet dalších prodloužení. Nikde není, že by to nemohlo být omezeno i jinak, než dobou trvání. Takže - co není zakázáno ..... než se teda vyrojí nějaké další výklady.
specifikovat tu zakázku není problém, ale určit někým přesným způsobem, kdy zakázka skončí a tím i PP na dobu určitou, v tom vidím ten zásadní problém, že je to v podstatě pro zaměstnance nejistota, kdy vlastně ten jeho PP skončí a na druhou stranu, pokud by zakázka skončila a zam-nec měl sjednáno prodloužení na 3 roky, tak by byl problém pro zaměstnavatele, co s ním.
Já bych problém řešit tak, že bych prodloužil PP do konce roku 2012 a pak podle toho odchodu do důchodu ještě jednou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.