Re: Ochrana zaměstnavatele
Podle mne je něco jiného pracovněprávní vztah a něco jiného smluvní vztah o půjčce, tam by snad mělo být ošetřeno splácení i v případě ukončení pracovního poměru a stejně by případné vymáhání splátek skončilo u soudu. Jestli o něho tak stojíte, je tak dobrý pracovník, nabídněte mu takové pracovní a mzdové podmínky, aby nechtěl nikam chodit.
A to je právě ono.Zase tak skvělý pracovník není.Jde o to, že prostě se potřebují i lidé na nižší pozici..což na druhou stranu čistý plat 19000 jistě není.Jde o to, že ho budeme živit přes zimu a na jaře odejde.Půjčku máme sepsanou,i s podmínkami.Tam problém není.Ovšem,kdybychom mu dali výpověd,je zde výpovědní lhůta,odstupné .Proto,když dá výpověd at klidně dá,ale bud hned a ne až po zimě,kdy bude v podstatě zabezpečen.Je to takový začarovaný kruh¨.
Já znám výpovědní dobu.Pokrývači přes zimu nedělají,proto si musí vydělat přes rok.Tento zaměstnanec u nás je již 8 let.Já vím že má právo dát výpověd kdy chce,ale jak by vám bylo kdyby se v prosinci dušoval že nikam neodejde,kolegům říkal něco jiného a na jaře odešel?
ale Vy už máte tu půjčku schválenou, sepsanou a oběma stranami podepsanou
tak proč jste mu ji vůbec schvalovali a peníze mu vyplatili? Přece není povinností zam-tele poskytovat půjčky. Pokud nemáte sjednáno, jak se bude postupovat v příp. splácení v době nemoci (jen nemoc. z OSSZ), pokud ukončí PP apod., tak musíte počítat, že může skončit PP a splácení se bude všemožně vyhýbat. A řešit nyní nějaký dodatek, to nemyslíte vážně. To si myslíte, že bude něco dodatečně podepisovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.