Re: OT: nejdůvěryhodnější Kalousek v Evr
taky jsem si početl:
--------------------------------------------------------------------------------
"Kredibilita znamená důvěru. Důvěra ve finanční politiku vlády je nesmírně důležitá. Vážím si všech svých kolegů, s kterými jsem v anketě uveden, lehké to nemá nikdo z nás," uvedl k výsledkům Kalousek.
akorát jsem si vždycky myslel, že je to něco společného s debilitou a ejhle, ono to znamená důvěru, to jsou mi věci.
Jsou mnohem horší ministři v naší vládě...
Vždy záleží na tom, kdo a podle čeho to posuzuje.
1. Z hlediska českého daňového poplatníka je to lump, z mého osobního pak člověk, který příliš makroekonomice nerozumí. Nejvíc mne "dojal" docela nedávno prohlášením, že podpoří růst ekonomiky cca 35 mld CZK v příštích 3 letech.
2. Z hlediska FT věřím tomu, že důvěryhodný je. Snižuje růst zadlužení rozpočtu, dokáže o tom hezky mluvit, naše dluhopisy jsou jedny z nejníže úročených (=důvěra finančních trhů), připravil důchodovu reformu atd.
>>>>>>Hezký sluníčkový den!
>>>>>TAKÉ MĚ TO POBAVILO?!? Bohužel svůj přízemní
>>>>názor
>>>>>nezměním.
>>>>
>>>>taky
>>>>jsem
>>>>si
>>>>početl:
>>>>--------------------------------------------------------------------------------
>>>>
>>>>"Kredibilita znamená důvěru. Důvěra ve finanční
>>>>politiku vlády je nesmírně důležitá. Vážím si všech
>>>>svých
>>>>kolegů, s kterými jsem v anketě uveden, lehké to nemá
>>>>nikdo z nás," uvedl k výsledkům Kalousek.
>>>>
>>>>akorát jsem si vždycky myslel, že je to něco
>>>>společného s debilitou a ejhle, ono to znamená
>>>>důvěru,
>>>>to jsou
>>>>mi věci.
>>>
>>>A já jsem se doteď ztotožňovala s názorem, že
>>>Kalousek
>>>je to nejhorší co naši zemi potkalo od dob druhé
>>>světové války...je vidět, že tomu ale vůůůbec
>>>nerozumím...
>>Já bych jim ho tak narok klidně půjčil když je tak
>>kredibilitní
>
>Jsou mnohem horší ministři v naší vládě...
>
>
>Vždy záleží na tom, kdo a podle čeho to posuzuje.
>
>1. Z hlediska českého daňového poplatníka je to lump,
>z mého osobního pak člověk, který příliš
>makroekonomice nerozumí. Nejvíc mne "dojal" docela nedávno
>prohlášením, že podpoří růst ekonomiky cca 35 mld CZK v
>příštích 3 letech.
>
>2. Z hlediska FT věřím tomu, že důvěryhodný je.
>Snižuje růst zadlužení rozpočtu, dokáže o tom hezky mluvit,
>naše dluhopisy jsou jedny z nejníže úročených (=důvěra
>finančních trhů), připravil důchodovu reformu atd.
>
spíš si myslím, že hodnotitelé mají každého ministra financí posazeného na pomyslném oslovi na kolotoči a každým rokem s tímto kolotočem zatočí a kde který osel skončí, tak to je jeho pořadí>
>
I to je možné. Ale investoři do státních dluhopisů ve svých rozhodnutích zohledňují kromě onoho kolotoče i jiné skutečnosti - viz výše.
Zásadním kriteriem pak je pravděpodobná návratnost vložených peněz. Proto zahraniční investoři naše dluhopisy kupují, na rozdíl ode mne. Pro mne je výnos vzhledem k riziku malý.
Vyplácet se má za 1-5 let, pokud vím, to asi ještě půjde. Daleko sofistikovanější je II. pilíř, tam se má vyplácet za 20-40 let. To bude údivu!! O administrativě okolo nemluvím. Osobně navrhuji, aby vstup do II. pilíře byl důvodem pro okamžité zrušení pracovního poměru. -:))
Hezký den!
Tak já doufám, že se nikdo nenechá nachytat a nevleze tam. A to sledování! Jak to budete dělat konkrétně, každý zaměstnanec Vám bude muset napsat, zda vstoupil či ne do II. pilíře? A co když se to nedozvíte, že tam vlezl a budete mu srážet SP a posílat na sociálku a pak se později dozvíte, že jste mu měli srážet o 2 % více a těch 5% posílat na FÚ? A zaměstnanec třeba už bude fuč. Bude to tam muset doposlat zaměstnavatel a peníze žádat po bývalém zaměstnanci, jako je tomu např. u ZP při neomluvené absenci, kdy to zaměstnavatel musí zaplatit, ale zaměstnanci už to není z čeho srazit? A ještě - když člověk, který bude ve II. pilíři, zemře, tak se naspořené peníze dědí, ale ti dědicové je prý dostanou, až sami budou v důchodě - co je na tom pravdy?
Re: OT: II. pilíř
Když je dědic účasten ve II. pilíři, tak se dědictví převede do jeho důchodového spoření. Tedy myslím jen část dědictví po zůstavitelovi, kterou měl zůstavitel v II. pilíři. I když převést do II. pilíře celou pozůstalost by nebyl špatný nápad. Možna na tom nejdůvěryhodnější ministr již pracuje. :-))
Když dědic má rozum a není účasten II. pilíře, tak pozůstalost dostane vyplacenu z II. pilíře zůstavitele.
Dědic do 18 let získá sirotčí důchod.
Hezký den!
Mhmmm, podle jazykového rozboru tady máme nový pojem, téměř takový malý mikimausismus (nezaměňovat s klausismem).
Kredebilita je zkrácení pojmu kreténská debilita, což je na hraně mezi debilitou a kretenismem. Nezaměňujte si to prosím s dekreténismus, kde se váhy kloní blíže ke kreténismu. U kredebility je to naopak blíže debilitě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.