Re: Mzdy-začátečník
i když máte jen 5 zam-ců, tak musíte znát spousty zákonů
jenom zadat do programu "něco" a ono něco vyleze a Vy nebudete vědět co - to je špatně
opravdu neznáte žádnou MÚ v okolí, která by se Vám na to alespoň ze začátku podívala?
a to buďte ráda, že nemáte exekuce apod., zam-ce, kteří Vám přichází/odchází (např. kvůli nároku na dovolenou), nemocné zam-ce, na ošetřovačce, zam-ce, kteří mají děti s různými partnery (spol. dom.) apod. Je toho strašně moc, co musíte znát (např. zaruč. mzda, příplatky, krác. dovolené, nárok na dovol. apod.) a je nejlepší, když zadáváte, abyste se někoho ze začátku ptala, proč to tak je a ne jinak.
tento postup,zadávat jen čísla, bych ani nechtěla.., dříve jsem dělala mzdy tak 8let nazpět ,tak všeobecný přehled mám a určitě se můžu zeptat paní ,která mi to předá a samozřejmě budu procházet a zafixovávat si její předešlý postup při výpočtu mezd a sledovat změny.. mzdové účetní obdivuji,jak jste Vy.. není to nic snadného a pořád sledovat změny a změny.. jen bychdopředu ráda měla papírově publikaci,kde si vše můžu nastudovat...děkuju Jana
z původního dotazu jsem pochopila, že jste úplný začátečník, proto má odpověď taková, jakou jsem napsala
pokud ale máte již tolik let praxe, tak už nějakou praxi máte
i když se mi zdá, že člověk, který zpracovává mzdy nebo účetnictví je "začátečníkem" vlastně pořád, protože zákony se mění jak na běžícím pásu
přeji Vám hodně úspěchů a Abeceda MÚ doporučuji také (je každý rok novelizovaná)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.