Re: Divná pracovní neschopnost
Není těžké napsat neomluvenou absenci, spočítat takto výplatu, odvést z neomluv. absence ZP a po výplatě donese nem. lístek a mzdovka bude vše předělávat, posílat opravný přehled.....
Bohužel zákon nestanoví do jaké doby musí zaměstnanec odevzdat nem. lístek, píše se neprodleně - což je co? Jedině stanovit ve vnitřních předpisech.
Takže na OSSZ samozřejmě žádnou neschopnost hlášenou lékařem neevidují, naposled měl v červenci OČR, o kterém víme, a od té doby nic. Volala jsem mu, kdy tedy tu neschopenku přinese, opět se vykrucoval, tak jsem řekla, že vím, že lže a nemocný nebyl. Začal mi vykládat, že mu lékařka neschopenku potom zrušila a dala mu jen lístek, že byl doprovodit manželku k lékaři. Proč tedy mluvil o neschopence celý týden? To nevidí, co je na papíru napsáno? Bože, víc takových lidí, a trefí mě šlak...
Jenže mně přijde, že je tak, s prominutím, blbý, že ani neví, co ty důsledky znamenají. Nechala bych ho být a dala mu do prezence týden absence, ale chtěla jsem se vyhnout tomu, abych musela třeba za dva měsíce, až se uráčí, všechno opravovat a dopočítávat, proto jsem se po tom tak pídila. Teď jsem mu řekla, že to oznámím vedení, to mu tu absenci určitě dá do výkazu práce, kdo ví, jestli ho nevyhodí, a žehlení problému že je na něm. Pro jednou bych tu lež nějak přešla, ale toto už bylo poněkolikáté a už mě s tím štve, akorát z nás dělá blbce. Fuj, to jsem se zase rozčílila...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.