Re: exekuce
Z první třetiny se sráží podle pořadí a z druhé třetiny se sráží přednostní exekuce. Jestli první exekuce byla přednostní, měla jste srážet dvě třetiny (1/3 podle pořadí a druhou 1/3, protože je přednostní). Druhá exekuce čeká v pořadí a jelikož je nepřednostní budete na ni srážet jen jednu třetinu.
>>Dobrý den,
>>
>>nejsem si jistá, jestli dobře rozumím výpočtu exekuce
>>ze mzdy podle zákona 99/1963. Z čisté mzdy odečítám
>>nezabavitelné minimum, vydělím třemi a tu třetinu
>>posílám jako exekuci pro OSSZ. Nyní přišla ještě
>>jedna
>>exekuce, ta není přednostní. Budu dál srážet exekuci
>>pro
>>OSSZ z té první třetiny nebo ji mám srážet z druhé
>>třetiny a první třetinu srážet na tu druhou exekuci?
>>Mám dojem, že druhá exekuce by měla počkat na sražení
>>té první a zároveň přednostní, takže bych neměla
>>srážet víc než 1/3 mzdy po odečtení nezabavitelného
>>minima.
>>Děkuji
>
>Z první třetiny se sráží podle pořadí a z druhé
>třetiny se sráží přednostní exekuce. Jestli první exekuce
>byla přednostní, měla jste srážet dvě třetiny (1/3 podle
>pořadí a druhou 1/3, protože je přednostní). Druhá
>exekuce čeká v pořadí a jelikož je nepřednostní budete na
>ni srážet jen jednu třetinu - ale až dosrážíte přednostní exekuci.
>
Moc děkuji za pomoc! Tu jednu třetinu mi řekla pracovnice na OSSZ, tak snad z toho nebude nějaký průšvih. Tenhle měsíc tam dát ty dvě třetiny a taky kouknu na ten program v Excelu. Můj program tu exekuci nějak počítá, ale nemám v tom moc jasno, mám Kastner stereo.
Ano, je tu přesně napsáno "Pohledávka pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti je předností pohledávkou."
Ale na OSSZ mi opravdu řekli, že mám srážet třetinu, tak snad nebude nějaký postih.
Nevíte, jak probíhají kontroly na exekuční srážky pro OSSZ? Je to v rámci pravidelných dvouletých kontrol na odvody z mezd?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.