Re: Zálohová fa do EU
Děkuji za odpověď. No, ono to není EU, ale jsou to Švýcaři. Bohužel mi v této firmě dělají problémy s tím,
že chtějí zálohovou fa s vyčísleným DPH, přepočteným v Kč - tady mi vzniká problém s kurzem. Jelikož splatnost je 60 dní. Obchodní úsek mi odpověděl na to s tím, že oni proforma fa neznají a tudíž námi vystavenou fa berou jako ostrou. Docela by mě zajímalo, jak vyúčtují naši konečnou fa, na které budou tyto zálohy odečteny.
Chtěla jsem konzultaci s vámi, jelikož si tady nevím rady. Já bych se přikláněla k dílčí fakturaci nebo jestli to vyřešit vystavením zálohy bez DPH a DPH vyúčtovat v konečné faktuře? Ale jelikož smlouva je sepsaná s tím, že forma po vyrobení zůstává v naší firmě a mi na ní budeme lisovat, myslím, že zálohová fa bez DPH je špatně.
Re: Zálohová fa do EU
Nevím, co myslíte tou dílčí fakturací při výrobě forem? Každopádně, pokud platí dříve, než začnete vyrábět, jde o zaplacenou zálohu. Na zálohové faktuře uvedete částku dohodnutou k úhradě a po zaplacení vystavíte DD k přijaté platbě dle českého ZDPH. Jak s tím naloží oni, je jejich věc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.