Re: Přij.fa ze 3.země-přepravné
Alli, na JSD je v bodě 20 - dodací podmínky toto:
FOB SHANGHAI
Moc se v tom nevyznám, jsem v nové firmě a začínám tady.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli mám mít v účetnictví originály JSD. V minulé firmě nebyly, vůbec nešlo se k nim dostat, tady také nejsou. Jsou jen fotokopie.
Alli, můžu ještě poprosit - co to tedy znamená FOB v dodacích podmínkách? Proč v tomto případě přičítám ještě přepravu z 3.země do EU? Já jsem měla za to, že vždycky musí být započtena celá přeprava (z 3.země až do ČR - do firmy). Jsou tedy případy, kdy přeprava nemá být celá započítána? Kde se to dočtu - paragraf zákona? Děkujiiiii mooooc!
FOB znamená dodání na palubu lodi v přístavu. Takže v ceně, která je uvedena na JSD, je cena dopravy do přístavu. Vy do základu daně musíte zahrnout vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku, pokud nejsou zahrnuty do základu daně pro vyměření cla del § 38 ZDPH.
Takže byste měla mít fakturu za dopravu lodí do přístavu a z přístavu do 1. místa určení v ČR. Pokud napíšete email mohu Vám poslat článek, jak se stanoví základ daně při dovozu.
Alli, ještě se vracím k té mé faktuře z Číny.
Na faktuře za přepravu je uvedeno:
Shanghai - Hamburg 42 tis. Kč
Hamburg - CZ hranice 3 tis.
CZ hranice - Přerov 2 tis.
Započtu tedy do RCH celou přepravu nebo jen 42 tis. (do 1.místa určení v EU)?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.