Re: nové FU - změny čísel účtů
polopaticky - ruší se všechna finanční ředitelství, místo nich bude vždy krajský finanční úřad. to je těch 14. 199 úřadů se přejmenuje na územní pracoviště krajských úřadů. a vznikne nově odvolací finanční ředitelství v brně. zůstává specializovaný fú v praze s pobočkama po republice.
na školení nám říkali, že platit na nové č.ú. už od ledna, ale že ještě bude 2 roky období, kdy budou přeposílat platby. Takže když zaplatíte na staré č.ú., banka automaticky přepošle na to správné. Po dobu těch 2 let. pak už to snad každý bude znát.:o)
já mám spíš v hlavě guláš z daně z nemovitostí, kde budeme od nového roku hledat svůj spis. U FO je to něco jako sudoku. Prý už přestěhovali 100 000 spisů.
a papírové formuláře zasílám jak jsem zvyklá ? v praze - na pankráci, vinohradská, drahobejlova, štěpánská ... anebo i u zasílání formulářů se něco mění ? zřízení těch 14 nových FU je opravdu jen pro zasílání plateb ? Na formulářích už uvádím např. "Středočeský kraj" namísto "Praha-západ" ?
A k čemu je ten specializovaný FÚ ?
a papírové formuláře zasílám jak jsem zvyklá ? v praze - na pankráci, vinohradská, drahobejlova, štěpánská ... anebo i u zasílání formulářů se něco mění ? zřízení těch 14 nových FU je opravdu jen pro zasílání plateb ? Na formulářích už uvádím např. "Středočeský kraj" namísto "Praha-západ" ?
A k čemu je ten specializovaný FÚ ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.