Re: jednatel odměna
Zpětně určitě ne. Smlouvu o výkonu funkce schvaluje VH nebo je schváleno/schvaluje ji společník (pokud je jen 1 společník) rozhodnutím jediného společníka ve výkonu působnosti VH.
Ale je možné ještě pořád toto rozhodnutí učinit aktuálně s tím, že bude uvedeno, že se stanovuje odměna za rok 2012 ve výši...., která bude vyplacena v prosinci.
>>>>>jednatel a současně společník 50% společnosti - je ve
>>>>>firmě zaměstnán na HPP (technik) a nyní požaduje
>>>>>vyplácet odměnu za výkon funkce společníka (dosud
>>>>>zdarma) -
>>>>>je možné sepsat smlouvu s tím, že bude pobírat odměnu
>>>>>od 1.1.2013 - 31.12.2013 a odměna bude vyplacena a
>>>>>zdaněna až v 12/2013? děkuji
>>>>Smlouvou o výkonu funkce lze upravit vyplacení odměny
>>>>za výkon funkce např. 1x ročně.
>>>tj. i zpětně za r. 2012 si může stanovit, že od
>>>1.1.-31.12.2012 bude odměna vyplacena v 12/2012
>>>(podepsané
>>>zpětně)? děkuji za ochotu
>>
>>pozor- odměna se vyplácí za výkon funkce jednatele,
>>nikoliv společníka, na základě usn.VH nebo smlouvy o
>>výkonu funkce jednatele dle § 66 obch.z., když to
>>podepíšete nebo zpracujete usn.VH zpětně, ak lze i za
>>r. 2012
>Pájo přehlédla jsem něco?
ne
>Je přece možné schválit VH (popř. i rozhodnutím
>jediného společníka) roční odměnu i teď, nemělo by to být
>zpětně.
Jistě, je to tak, já jsem měl spíš na mysli , aby to nebylo schváleno na poslední den v roce, ale jinak je to OK, rozhodnou nebo schválí smlouvu a vyplatí v závěru roku.Pokud jsem Vás zmátl, tak se omlouvám, jsem z toho všeho sam akýsi zmetený-problémy se hrnou ze všech stran a nestíhám je řešit.
napsala jsem to špatně omlouvám se :-) 2 společníci - každý 50% podíl - ten co vykonává funkci jednatele nyní požaduje odměnu za výkon funkce (dosud zdarma) píšete, schvaluje VH pokud druhý nebude souhlasit tak nic, chápu správně? jelikož každý 50% asi nemůže dojít k dohodě. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.