Re: Školení na DPH 2013- má to cenu??
já jsem to letos vzdala, protože novinky stejně budou uveřejněny na internetu,
stačí jít na školení ohledně zákoníku práce - ten se pořád mění
školící vždy říká, že není všem změnám konec
a stejně - kdyby naši zákonodárci vždy schválili zákon rozumný všem a jednoduchý, tak co by pořád dělali ??!!!!!!!!! vždyť 78% lidí to co schvalujívůbec věci nerozumí....................
Dle mě má to cenu jít na školení o DPH 3.1.2013, kde se dovíte jaký je stav ohledně DPH k 1.1.2013. Pokud bude schváleno a ve Sb. zákonů do 31.12.2012, bude platit nový zákon. Pokud se to nestihne, bude od 1.1.2013 platit jedna sazba DPH 17,5% (schváleno už v 5/2012) a budete proškoleni co nového bude až se zákon schválí a budete mít čas se na změny připravit - např. nespolehlivý plátce, ručení za nezaplacenou daň, co je to povinný registrační údaj a do kdy ho na FÚ nahlásit a další nové věci, které budou v novelizovaném zák. o DPH.
Já byla včera, novela zákona o DPH je zase jedna z největších, překopaný paragrafy, zase pro nás plno "nesmyslů", jako kdybychom neměli co dělat, je toho dost, nejde jen o sazby. Ale možná pokud budete mít školení začátkem ledna, už to bude jasnější. Ale taky budeme mít asi ještě jedno. Tak hodně zdaru :-)
Ty změny nejsou zas tak hrozné, jen trošku upravené a přečíslované. Dle mého názoru stačí přečíst zákon a na školení jít až v březnu, až budou problemy z praxe.
Na "faktury" EU se bude psát "daň odvede zákazník". a změnu sazby DPH zvládnete i bez školení.
Novely jsou 2- technická PS tisk 733 a senát tisk 433- má 200 bodů, ta počítá se sazbou 17,5 %- vráceno senátem zpět do PS s pozměňovacím návrhem na sazby 14 a 20 %-tedy současný stav,
a sazbová- součást Nečasova balíčku- PS tisk 801, kde jsou sazby 15 a 21 %- čeká se s tou technickou na to jak dopadne v PS ta sazbová- jóóó to je guláš!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.