Re: chyba na zakázce
1. mzdový výměr jako dodatek k PS je špatně- v neprospěc h zam-tele
2. základní mzda sjednaná dodatkem PS musí být vyplacena
3. osobní hodnocení, pokud je to jen tak obecně a nejsou nastavena měřitelná kriteria, lze odebrat v plné výši nebo část podle rozh. zam-tele
za odpracované přesčashodiny mu musíte rovněž mzdu vyplatit včetně příplatku, pokud se nedohodnete na NV místo příplatku
zpracovat dodatek PS a nazvat mzd.výměrem je špatně, dodatek je schvalován oběma účastníky, tzn., že zam-nec s ním nemusí souhlasit. Měli bystě udělat dodatek, že s účinností od ...je mzda stanovována mzdovým výměrem zaměstnavatele, čímž stanovení mzdy dostanete mimo režim PS a oboustranného schvalování a pak může zam-tel měnit mzdu za dodržení zar. mzdy podle vlastního rozhodnutí.Pokud na to zam-nec nepřistopupí, tak jste ve slepé uličce. Ten,. kdo tuhle ptákovinu MV dodatkem PS, by zasloužil napokap někam, protože zam-teli vyrobil problém. A pokud to máte ve firmě u všech zam-ců, tak je autor korunovaný blb.
No my to tu máme od začátku firmy takto, takže už 20let. Já jsem to přebrala od předchozí účetní a popravdě jsem ani nevěděla, že mzdový výměr, pokud nebude ve smlouvě, nebo v dodatku, tak že si ho zaměstnavatel může jentak měnit (v rámci zaručené mzdy). Tak moc děkuji za radu, budu si ji pamatovat!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.