Zcela OT - Re: Finanční úřady
To je mi jasné - i volná místa na zaměstnání přímo na ÚP se na oficiálním webu ohřejí jediný den - jen aby se splnila zákonná povinnost. A na člověka, který má patřičné vzdělání, praxi, splňuje předpoklady a je momentálně veden na ÚP, kouká "zprostředkovatelka práce" (= úřednice, ke které chodí podepisovat papíry) jako na magora, když po ní chce, aby ho na to volné místo doporučila.
Re: Zcela OT - Re: Finanční úřady
No nevím, ale já byla na ÚP hlášena asi půl roku po škole asi před 15 lety a mě teda nenapadlo se v hledání zaměstnání spoléhat na ÚP. Tenkrát jsem si žádosti poslala na všechny úřady, soudy, některé firmy atd. a můžu říct, že pokud přišla nějaká pozvánka na konkurz, tak o tomto místě mi na ÚP nikdy neřekli ani nebylo vyvěšeno. A když jsem uspěla, tak to určitě nebylo kvůli známostem.
Re: Finanční úřady
Souhlasím, i já jsem zkusila práci na FU a odešla jsem po dvou měsících sama a dobrovolně.....nejen rivalita mezi samotnými úředníky, kteří se zoufale drží a bojí o místo, ale i každý poplatník, který tam přišel, byl již dopředu naštvaný a více či méně agresivní. Tu negativní energii tam jen tak někdo nevydrží.....Krásný čas předvánoční přeji!
V dnešní době je práce uředníka pro silné povahy, tzv. splachovací, kterým nevadí arogance některých klientů a někde ani nadřízeného,
tu averzi živí i některé názory tady, např. že úředník nic nedělá, jenom šikanuje a vymýšlí si blbiny, je neochotný a bere spoustu peněz za nic, že státní správa je nejlépe placeným postem za minimum práce a pod. Vztahují vše co slyší o těch nahoře i na ty dole, bohužel.
Pracovala jsem na analytickém a kontrolním oddělení, myslela jsem si, že využiji své bohaté praxe v účetnictví, ale s tím to moc nesouviselo, hlavně se naučit všechny ty předepsané a vzorové zápisy a dopisy, které kontrolovali další 4 lidé, než to mohlo odejít z úřadu. Bojí se jakékoliv chyby, která by je mohla stát nějaké peníze....a ani ten plat nebylo nic úžasného...A šetří se na všem, chodili jsme po klientech pěšky, v batohu notebook a tiskárnu, jak za krále klacka. A u poplatníka se báli dát si kafe, aby to nebyl úplatek....Již nikdy více...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.