Re: Saldokonto
Pokud jste uzavřeli r. 2011 měli se Vám přenést neuhrazené fa do nového účta r.2012 a prostou likvidací z banky nebo pokladny je zlikvidujete i ze salda.
Pokud je nemáte v účtu, asi bych je tam zadala bez zaúčtování, museli zústat v koncovém stavu 321, který musí souhlasit s částkou neuhrazených faktur.
A vidíte tyto faktury v přijatých fakturách hned na začátku seznamu r. 2012 a s nulovým zůstatkem? Nožná nějaké párování společný znak IČO-VS platby musí se shodovat PF a platbou a z banky dělat likvidaci do PF, pokud uhradíte. Jinak třeba v Pohodě se nechá dělat zásah do počátečního stavu salda, vzít saldo k 31.12.2011 a kontolovat se stavem salda třeba 1.1.2012, co chybí zadat-jedná se o jednostranné zápisy tzv.počáteční stav salda.
používám jiný program, ale není u té faktury něco jako likvidace? Aby bylo vidět jak bylo placeno a v jaké výši. A v nezaplacených fakturách vidíte celou částku k úhradě, nebo zbývá k úhradě jiná částka?
Napadá mně jen že byla hrazena jen částečně (třeba vám tam zůstal nepatrný nedoplatek a poté faktura ze seznamu nezaplacených nevypadne)
Nebo nemáte spárovanou banku s knihou faktur (pokud faktura byla v účetnictví roku 2011 a byla přenesena do roku 2012 jako nezaplacená, poté provedena úhrada párováním tak by vám tam nezůstávala) Nemáte jen proúčtovaný účet 321 v bance, ale nepropojeno s fakturou?
>>>>>>>>jak prosím dostat ze salda přijaté faktury z roku
>>>>>>>>2011
>>>>>>>>zaplacené v roce 2012?
>>>>>>>>
>>>>>>>>Děkuji
>>>>>>>Pokud jste uzavřeli r. 2011 měli se Vám přenést
>>>>>>>neuhrazené fa do nového účta r.2012 a prostou
>>>>>>>likvidací z
>>>>>>>banky nebo pokladny je zlikvidujete i ze salda.
>>>>>>>Pokud je nemáte v účtu, asi bych je tam zadala bez
>>>>>>>zaúčtování, museli zústat v koncovém stavu 321, který
>>>>>>>musí souhlasit s částkou neuhrazených faktur.
>>>>>>
>>>>>>Jsou přetažené z roku 2011 a zobrazují se mi v saldu
>>>>>>2012 pořád jako neuhrazené. Takže pokud mám všechny
>>>>>>faktury uhrazené tak bych měla mít 321 0,-?
>>>>>
>>>>>Párujete platbu se saldem? Pokud ano, tak by měli být
>>>>>v seznamu faktur ale nulové.
>>>>>Ano Pokud máte všechny faktury zaplacené tak 321 je
>>>>>skutečně nulová, a zároveň seznam nezaplacených
>>>>>faktur
>>>>>by měl být prázdný - to je to saldo (seznam
>>>>>NEZAPLACENÁCH faktur
>>>>
>>roku 2012 jako nezaplacená, poté provedena úhrada
>>párováním tak by vám tam nezůstávala) Nemáte jen
>>proúčtovaný účet 321 v bance, ale nepropojeno s
>>fakturou?
>
>Faktury hradíme vždy celé a je tam vidět ta celá
>úhrada bankou. To saldo nevidí ty faktury, ale v přijatých
>fakturách je mám přetažené z roku 2011 a v
>pohledávkách a zavazcích jsou uhrazené. V bance je párovací
>znak.
Tak jsem dala naplnit počáteční stavy saldokonta a ty faktury z roku 2011 zmizely, ale teď tam jsou kompletně všechny z roku 2012 :-(
Naplnění počátečních stavů nebyl dobrý nápad, protože pokud Stereo používáte korektně už delší dobu, tak se ty počáteční stavy SAMY naplní při uzávěrce roku. Ty spárované faktury by vám při další uzávěrce ze saldokonta zmizely. Podle mého názoru jste dělala (původní) chybu v tom, že jste zadala zpracování saldokonta za dobu od 1.1.2012 - program tedy poslušně ignoroval údaje starší. Kdybyste zadala zpracování saldokonta za dobu dejme tomu od 1.1.1990 (to je jedno, prostě aby bylo jasné, že to obsáhne VŠECHNY faktury od počátku existence firmy) do 31.12.2012, tak byste měla vidět jako nespárované skutečně pouze nezaplacené faktury. Doporučuji tedy: 1) obnovit data ze zálohy PŘED naplněním těch počátečních stavů 2) propříště pečlivě číst nápovědu 3) před případnými zásadními zásahy kontaktovat hot-line programu - jako řádně registrovaní uživatelé máme hot-line zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.