Re: Zkušební doba 6 měsíců
>Dobrý den,
>
>vím, že zkušební doba se tu vysvětluje stále dokola,
>ale mojí odpověď jsem ještě nenalezl. Chtěl bych se
>tedy zeptat. Mám uzavřenou pracovní smlouvu (6.8.2012) na
>dobu neurčitou a zkušební dobu mám sjednanou na 6
>měsíců. Jsem řadový zaměstnanec, nemám žádnou vedoucí
>funkci. V zaměstnání mi bylo řečeno, že se jedná o dohodu,
>takže 6 měsíců není protizákonné.
Není pravda, toto ujednání neplatí, měl jste dle ZP 3 měs.ZD, nikoliv 6ti měs.
Je moje smlouva
>tedy platná
JE
nebo není a jakou mám tedy zkušební dobu a
>možnost se bránit? Mohu odejít "do 3 dnů, od doručení
>výpovědi", kdybych se tak rozhodl nebo už platí klasická
>výpovědní lhůta 2 měsíce? Mockrát děkuji za odpověď
podle data uzavření PS Vám ZD skončila po třech měs.- tedy v listopadu
Pocit bych nechal pocitem :-). Mě by jenom zajímalo, jak to má člověk tedy řešit, když jak říkáte, chce odejít. Bylo mi zam-tel řečeno, že je to zkušební doba na 6m, ale má stejný "pravomoce" jako na 3m. Že mohu rozvázat pracovní poměr kdykoliv. Ale teď narážím na rozpor mezi ZP a mou PS. Co když budu chtít odejít,. mohu to napadnu, že je smlouva neplatná? Jak se to pak dá řešit dál? Chápu, že neznalost zákona neomlouvá, ale mám nějakou šanci vůbec uspět? Nebo skončím stejně u 2m výpovědní lhůty. Děkuji za odpověď
Jak psal výše Pája - smlouva je platná a ve zkušebce už nejste.
Ono totiž když se konkrétně vyjádříte, o co vám jde, tak odpovídající snadněji navrhne konkrétní řešení. Takhle chodíte kolem kaše, vymýšlíte ptákoviny, na kterých se otočit (klamná informace) a zase nic nevíte.
Protože rozepisovat tu všechny varianty a možnosti je na dost dlouho a hlavně zbytečné, když je použitelná jedna. Takže vy chcete odejít a zam-tel je pro nebo proti nebo to ještě neví?
Uvažuji o tom, že odejdu. Zaměstnavatel bude určitě proti. Proto hledám variantu jak to udělat, abych mohl odejít do jiného zaměstnání aniž bych si musel počkat 2m. Při uzavření smlouvy jsem počítal s tím, že mohu odejít klasicky, tak jak je to při zkušební době. Ale evidentně už nemůžu, tak hledám variantu jak to udělat. Přece nemůže se mnou vědomě zam-tel podepisovat smlouvu na ZD 6m, která je v rozporu se ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.