Re: Převod nemovitosti
Děkuji! on vyrukoval s tím, že je tam napsaný pouze on jako vlastník a že je to jeho. Přitom pod všechny hypotéky jsem se podepisovala také.....Nechápu jak to mohli vložit pouze s jeho jménem, když jsme manželé. Je fakt, že jsem mu věřila a nic moc nečetla a neřešila. Brala jsem to tak, že je to můj manžel a že by mne nechtěl nijak ublížit..........jo člověk míní život mění. To je ponaučení.
Děkuju
podíly obou manželů na majetku patřícím do SJM jsou stejné, pokud nedošlo k zúžení SJM před notářem nebo rozh. soudu.Darování podílu jednoho manžela druhému nelze.Lze řešit dohodou o vypořádání před rozvodem, pokud manžel nepřistoupí na to, že dům je v SJM a podíly obou stejné, tak na návrh druhé strny pak může rozhodnout soud.
ale takto to přeci není, to je právě rozdíl mezi podílovým vlastnictvím a společným jměním manželů.
V případě podílového vlastnictví vlastní každý svůj podíl, např. 1/2
ale v případě sjm má každý z manželů právo k CELÉ věci, nemají žádný podíl, ale každý vlastní celek.
ano, já to píšu tak, že podíly jsou stejné, takže ve finále 1/2. ideální.
tady mě jde spíš o to, že manžel se asi snaží oblbnout a tím, že je vše napsáno na něho tak chce udělat dobráka a byt darovat:-) ono je ti sice bordel, že i nemovitosti v sjm jsou na katastru napsány na jednoho, ale to nic nemění na tom, že to stejně tak patří i manželce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.