Re: zaměstnanec a novy rok
musíte přihlásit zam-tele a současně zam-ce na OSSZ, ZP (pod kterého spadá zam-ec), dále se jako zam-tel musíte přihlásit např. na Kooperativu a jako zam-tel na FÚ k dani ze závislé činnosti či srážkové dani.... dále by Vám měl zam-ec podepsat prohlášení poplatníka (pokud nemá jiné zaměstnání; aby mohl mít ve mzdě uplatněny slevy), dále by měl mít zam-ec při vstupu provedenu u lékaře vstupní prohlídku a měli byste mít nějak ošetřeno BOZP...
Já jsem z dotazu spíš pochopila, že paní chce poradit, co se musí udělat po novém roce kolem vyúčtování věcí zaměstnanců. Takže podat na FU tiskopis Vyúčtování zálohové daně, případně i Vyúčtování srážkové daně, pokud jste nějakou měla. Dát podepsat zaměstnancům Prohlášení k dani ze mzdy na rok 2013 a vyžádat všechna potvrzení, po prosincové výplatě vyplnit všem zaměstnancům evidenční listy a odeslat je na OSSZ....doplni mě ještě někdo?
Opravdu si vazim tak rychlich reakci. Spatne jsem se vyjadrila. Zamce mame od 1.1.2012. Vse vyse uvedene mam. Nevim ale, co vse udelat v novem roce. Zamestnanec podepsal prohlaseni, mesicne mu je i proplacen dan.bonus, ktery mu vychazi. Co vse musim provest. Kmlouvam se i za spatne polozeny dotaz. Dekuji g.
do 15.2. nechat podepsat prohlášení na letošní rok + aby mohl mít slevu na dítě, tak od matky dítěte potvzení od jejího zam-tele, že slevu na dítě pro rok 2013 neuplatňuje ona + do konce ledna odevzdat na FÚ vyplněné vyúčtování ze závislé činnosti + vytisknout mzdový list za rok 2012 + do konce května odevzdat za zam-ce ELDP za 2012 (kód 1)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.