Re: Musím podat daňové přiznání?
Pardon, hned doplňuji. Takže:
- do 5.1. jsem nepracovala
- potom DPČ 6.1.-2.5. - podepsané prohlášení
- potom na HPP 3.5.-13.11. - stejný zaměstnavatel jako předchozí DPČ, podepsané prohlášení až do září včetně (potom mi neplatili mzdu, takže jsem prohlášení zrušila, abych ho mohla podepsat jinde)
- potom člen volební komise v říjnu - podepsané prohlášení
- potom na HPP u jiného zaměstnavatele 15.11.-31.12. - podepsané prohlášení
Děkuju.
To je právě problém, protože od toho zaměstnavatele, co mi nakonec přestal platit, potvrzení o zdanitelných příjmech asi nikdy nedostanu (firma krachuje, majitel se nas všechno vykašlal a odjel na seychely, nebo kam se to chodí schovat zadlužení lidé:), nemám ani výplatní pásky, nic. Proto to tolik zjišťuji, jestli mám povinnost přiznání podat, bude to totiž problém.
Můžu se zeptat? Na základě čeho bude dělat poslední mzdová účetní RZ, o které má paní nárok požádat, když jí paní nedonese od jednoho zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech? Paní píše, že zaměstnavatel jí nic nedal ani už nedá, protože je tzv. "nekomunikativní".
Děkuji za odpověď.
To nemá, zatím není v insolvenci, ale uvidíme, třeba na to ještě před březnem dojde, sleduju to. Nechci s ním už mít nic moc společného, takže kdybych neměla povinnost podávat daň. přiznání a mohla na něj nadobro zapomenout, tak by to bylo ideální. :)
Možná jsem tuto debatu špatně pochopila, ale píšete, že jste u zaměstnavatele č. 1 zrušila prohlášení na říjen a listopad, abyste ho mohla podepsat jinde. Rozumím tedy tomu dobře, že jste byla zaměstnaná současně u zaměstnavatele č. 1 i u č. 2? Zaměstnavatel č. 1 Vám nadále zúčtovával mzdu, akorát že Vám ji dluží? A tato hrubá mzda byla měsíčně vyšší než 5000 Kč? Pokud na moje otázky odpovídáte ano, pak se domnívám, že povinnost podat přiznání máte.
>Možná jsem tuto debatu špatně pochopila, ale píšete,
>že jste u zaměstnavatele č. 1 zrušila prohlášení na
>říjen a listopad, abyste ho mohla podepsat jinde. Rozumím
>tedy tomu dobře, že jste byla zaměstnaná současně u
>zaměstnavatele č. 1 i u č. 2?
Tak nějak to bude, takže povinnost mám? To jste mě nepotěšila. Nedaří se mi najít, na jakou smlouvu jsem tu práci jako člen volební komise měla, ale vím, že se z ní odváděla jen daň, ne zdrav.+sociál.
>Zaměstnavatel č. 1 Vám
>nadále zúčtovával mzdu, akorát že Vám ji dluží? A tato
>hrubá mzda byla měsíčně vyšší než 5000 Kč?
Teoreticky mi ji měl účtovat a měla být vyšší než 5000 Kč. Prakticky vím, že to ještě neudělal, účetní mu utekla a novou už nenajal.
>Pokud na
>moje otázky odpovídáte ano, pak se domnívám, že povinnost
>podat přiznání máte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.