Re: silniční dan
>>>>Dobrý den, silniční dan musím platit za všechny auta
>>>>co mám v majetku i ty které jsou už odepsané? děkuji
>>>>za
>>>>odpověd.
>>>
>>>ano, za všechna auta i za ta, se kterými se
>>>momentálně
>>>nejezdí.
>>>odpisy s tím nemají nic společného.
>>
>>Za auta do 3,5t, se kterými se celý měsíc nejezdí, se
>>silniční daň rozhodně neplatí...
>Pokud je auto do 3,5t v obchodním majetku, RZ není v
>depozitu DI, tak se silniční daň za toto auto PLATÍ. A to bez ohledu jestli auto jezdí anebo nejezdí.
Prosím???
§2 odst. 1 ZDS:
Předmětem daně silniční (dále jen ,,daň") jsou silniční motorová vozidla ...... jsou-li používána k podnikání nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti.....
Tzn. mimojiné, že pokud auto bude celý měsíc stát, tak se za ten měsíc neplatí SD i když je auto v obchodním majetku.
dobry den,
tak je doplnim názor našeho dan. poradce, že pokud jde o společnost a auto je v OM, tak se plati SD i když se nejezdí...
Udělala jsem silničku ,ze jsem za taková auta nezaplatila a danový poradce mi to napadl a museli jsme hned doplatit. Ze u společností se na OM nahlíží jinak. I dan. Poradce jiný mi také říkal, platit....
1) Prosím, pochopil bych, že by se to dalo brát, že se automaticky využívá k podnikání. Jen si dost dobře nedovedu představit situaci, kdy auto za měsíc ujede přesně 0 km, jakým způsobem je využito k podnikání...
2) Pak nechápu význam změny zákona z roku 2004, kdy tam původně bylo, že předmětem daně jsou vozidla určená k podnikání a od roku 2004, že předmětem daně jsou vozidla použitá k podnikání.
3) kdo křičel?
Pane kolego
= Pak nechápu význam změny zákona= lžete. Vy jste ten význam pochopil ale souhlasím s vámi, že by bylo krásné aby to pochopili i ti
kteří se tím dokonce živí a snaží se radit (někdy i ZDARMA) ostatním.
Hezký den v němž se věnujte užitečněší činnosti.
Nemáte za co děkovat,
ono to totiž nikde není, jména daň. poradců na které se odvolává
také nesdělí, takže se jedná o odborný účetnický termín =
kecy v klecy. Pokud se ďyvýte těm ypsilonům tak si vzpomeňte,
že když jsem napsal pájovi, že se zde jednou týdně objeví nějaké
vemeno z kachny, tak jsem málem dostal banán Přesto je to pravda
ja se omlouvam,ze jsem rozpoutala takovou diskusi. Píšu jen, že jsem chapala jak vy a i tak zpracovala. Ale dan.poradce mi to poslal písemně, ze se platit musí, šéf souhlasil s danařem, tak jsem dopočítala. Jsem rada, ze jsem sama pochopila spravně, ale... Hezký den a klid v duši :)
dobrý den.. řešila jsem stejný problém.. zákon pochopen že neplatí se za auto které nepoužíváme.. ale máme v majetku.. volala jsem po té na FU pro ověření. a bylo mi také sděleno, že se SD neplatí pokud auto nejezdí a je v OM.. stačí napsat čestní prohlášení a zaslat s přiznáním..:-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.