Re: Co když nedostanu Potvrz. o zdanit.p
Dělat mrtvého brouka se mi moc nechce... Výplatních pásek mám asi polovinu, co bych měla mít. Potom už nebyla účetní...
Paní na FÚ říkala, ať jim hlavně pošlu dopis, kde je vyzývám k vystavení Potvrzení, ten jsem odeslala (koupila jsem si ten se zeleným pruhem, co jim potom vhodí do schránky, takže nemůžou tvrdit, že ho nedostali). Na druhou stranu vlastně ani nevím, jestli na své adrese ještě vůbec mají schránku, no uvidím, co se mi od pošty vrátí.
Koukám, že zkušenost nemá nikdo, škoda. :) S paní na FÚ už to řeším, mám se stavit znova začátkem února, když Potvrzení pořád nebudu mít, že bychom to potom nějak začaly řešit. Tak uvidím.
Re: Co když nedostanu Potvrz. o zdanit.p
Já mám zkušenost s fú - chtěli předložit aspoň něco, že jsem zaměstnavatele urgovala a nakonec jsem nafotila výplatní pásky a doložila k přiznání, protože tam údaje potřebné jsou. pak taky byla situace, že jsem na cca 3 měsíce neměla ani ty pásky, tak jsem napsala průvodní dopis co a jak, vyčíslila cca kolik jsem měla hrubého a to se připočetlo k příjmům. Za tyto měsíce jsem pouze neuplatnila zálohovou daň, protože tu mi bez potvrzení neuznají, ale předešla jsem aspoň tomu, že jsem něco nepřiznala a na to, abych se pokusila ještě od zaměstnavatele sehnat povrzení a podat si pak dodatečné přiznání, abych mohla uplatnil i tu zálohovou daň, mám ještě 3 roky, tak snad se mi to podaří. Toto jsme zvolili přímo na fú, nebyl problém paní byla vstřícná....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.