Re: POHODA - dodatečné k DPH
Já myslím, že v tomto případě bude správné řešení:
1) zánznam / zrušit uzavřené přiznání a zpřístupnit příslušné daňové doklady - tím Vám bude umožněno editování, smazání a přidávání dokladů do toho období.
2) smazat tu jednu fakturu navíc.
3) vystavit dodatečné přiznání - původní řádné nesmíte smazat...
Editovat mi bez smazání přiznání taky nejde :-( jsem z toho na mrtvici) Jediná možnost se mi nabízí: v povelu záznam, vytvořit opravný doklad, tím se udělá mínusový doklad se stejným zaúčtováním jako je původní faktura a pak bych vystavila to dodatečné. Jenže Ten opravný daňový doklad zde pak budu mít jen "jako" bude mi chybět v šanonu , tak já už nevím. Přesto díky moc
Těžko říct, někde je ale chyba, protože jsem před chvílí zkusil založit testovací firmu Nováček. Tam je jedno vystavené a uzavřené přiznání k DPH. Uzavření jsem zrušil a pak jsem jednu z faktur editoval a dokonce smazal... Poté jsem vystavil dodatečné přiznání a ok...
Ještě mě napadá, jestli se nesnažíte smazat / editovat zlikvidovanou fakturu... Každpoádně, pokud tam máte dvakrát stejnou, tak jedna z nich by měla být neproplacená a ta musí jít smazat... Pokud ji máte nějakým způsobem zlikvidovanou, např. bez vazby, tak musíte nejdřív zrušit likvidaci a pak už opravdu musí jít smazat.
Ano, je to zde - http://www.stormware.cz/prirucka-pohoda-online/Danova_evidence/Priznani_k_DPH/ ale podle mě se tam nedozvíte víc, než jsem psal...
Ještě mě napadá, jestli jste nezrušila uzavření jiného přiznání, než do kterého spadá ta faktura, kterou potřebujete smazat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.