Vlákno názorů k dotazu Místo podnikání vs. provozovna od pája - Re: místo podnikání vs. provozovna >Dobrý den,>>trochu jsem se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2013 10:17

pája

Re: místo podnikání vs. provozovna
    >Dobrý den,
    >
    >trochu jsem se zamotala do místa podnikání a
    >provozovny a prosila bych vás o radu: bydlíme ve vlastním
    >rodinném domku, manžel má ŽL na velkooobchod a maloobchod
    >(oprava a prodej jízdních kol), živnost dělá doma,
    >žádná kamenná prodejna někde jinde, žádný e-shop. Je
    >potřeba si na živnostenském úřadě nahlásit provozovnu

ne, nikdo nemá povinnost mít provozovnu, jsou to zbytečné problémy.

nebo
    >stačí, že místo podnikání má v trvalém bydlišti?
    >
    >Za názory moc děkuji.

• 15. 1. 2013 10:28

p (neregistrovaný)

pájo moc děkuji, ale mám kamarádku, která s tím má právě problém. Minulý týden si ji živnostenský úřad pozval na kontrolu, má ŽL na vedlejší činnost, doma v bytě vyrábí bižuterii. Ženská ji tvrdila, že porušila živ. zákon tím, že neohlásila provozovnu a musí doložit ze stavebního úřadu povolení. Ženská ji nabídla blokovou pokutu do 5 tis., nebo ve správním řízení do 100 tis., nakonec ji dala pokutu jen 500 Kč. Ještě si prý příjde zkontrolovat, že má na zvonku jméno podnikatele a ičo.

A to všechno prý pro to, že u ní doma vzniká výsledný produkt - a je jedno jak moc ho skládá a z čeho - ale nakupuje komponenty, které pak dává dohromady , tak v tom případě musí mít zřízenou provozovnu.

Je to opravdu tak? Bydlí v paneláku o 13 patrech.

• 15. 1. 2013 10:41

pája

o boji s debilitou některých úřednic na ŽÚ bych mohl vyprávět, nedávno jsem jeden velký za klienta absolvoval. Označení IČ a jména musí mít, ale provozovnu ani v tomto případě podle mne ne. Jediná možnost je se odvolat proti pokutě a čekat, co na to nadřízený úřad, pokud by potvrdil, tak jedině správní žaloba, ale je otázka, zda kamarádka do toho půjde.Já jsem vyhrál spor jen díky tomu, že slepice na jednom nejmenovaném ˇŽÚ si nechali od MPO jako metodického orgánuhzpracovat k problému stanovisko, zda jde či nejde o provozovnu a MPO je smetlo a my vyhráli.Co Vám má na to více psát? Před blbost něktzerých úředníků nejede vlak a spoléhají na to, že se jich občan bojí a bude držet hubu a krok.Takto to u nás vypadá, i když zdaleka ne všude.

• 15. 1. 2013 10:50

p (neregistrovaný)

moc děkuji pájo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).