Re: Přenesená daňová povinnost - prosím!
Zálohou fakturu vystavuji, ale dole píšu - není daňový doklad-. DPH tam nerozepisuji - napíšu částku ... ( mimo DPH ) . Jen aby měli nějaký doklad v ruce a případně č. účtu. Ale klidně i při platbě v hotovosti. Nesmíte prostě vystavit daňový doklad k záloze. To je něco jiného než zálohová faktura. A pak celková faktura v režimu jak píšete. A jen na konci odečtená záloha a k platbě.
Moc Vám děkuji, takže na fakturu - daňový doklad napíšu v doplňujícím textu , že to není daňový doklad , napíšu částku mimo DPH, a při vystavení daňového dokladu musím uvést celkovou částku v RPDP a jen v doplňujícím textu odečtu zálohu. Jste moc hodná.
Já jsem to pochopila tak, že vystavený doklad na zálohu není daňovým dokladem, slouží jenom k tomu, aby věděl odběratel kolik má zálohu zaplatit. V soupisu pro evidenci DPH tak nebude vůbec a měl by tam být pak pouze daňový doklad v režimu PDP na celkovou částku. Tak si myslím, že to má být.
Dělám zálohu v režimu PDP poprvé, ale pokud v zálohových fakturách uvedete, že jsou mimo režim DPH a pak vystavíte daňový doklad na celou částku v RPDP, tak by to mělo vypočítat daň správně.Ještě jsem to nezkoušela. Zkuste si do vyhledávače dát zálohová faktura a snad to najdete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.