Re: pracovní úraz administrativa kolem n
Hned jak zaměstnanec po cca roce ukončil nemoc jsme rozvázali pracovní poměr, byl ještě ve zkušební době, protože odpracoval asi měsíc a půl a pak ho to přestalo bavit, tak si to zařídil takto.
Všechny kontroly dopadly v náš prospěch i na nás poslal právníka, že se bude soudit protože jsme mu dali výpověd, to taky dopadlo v náš prospěch, jen ted ten inspektorát tam nevím zda nedostaneme pokutu.
Je to strašně hloupý člověk, není možné se s ním ani bavit, on si povídá své a je mu jedno,že se bavíte každý na jiné téma. Já mu řekla at dodá ty papíry aby dostal ještě další peníze a on na to, že ho okrádáme, že měl dostat ještě peníze, říkám mu že jak pošle papíry budou peníze a on začne vyhrožovat kontrolou. Prostě jako s pardon ale " debilem ".
Dali jsme mu ukončení PP ve zkuš. době, to jsem špatně napsala do příspěvku - omlouvám se.
Do papírů na pracovní úraz napsal vedoucí uklouzl a nic víc. Byla chyba, že to vedoucí podepsal, to je jasné. Nemocný byl necelý rok. My běžně jako firma doplácíme lidem náhradu mzdy a pak si ji žádáme od kooperativy, ale tady tím, že jsme neměli papíry od něj, tak se vevyplácelo a jen se čekalo, že je on dodá.
nechápu, co řešíte - vždyť jste PÚ uznali, takže musíte zaplatit odškodnění (resp. odškodnění zaplatí Koop., ale Vy musíte dodat vše potřebné)
je otázkou, jestli byl nemocný celý rok s tímto úrazem nebo jestli tento úraz nepřešel do jiné nemoci (i to se může stát), ale to musíte spolupracovat s oš. lékařem a měli jste to řešit hned
teď se nedivte, že se cítí poškozený a chce to řešit přes právníky (podklad o uznání PÚ od zam-tele má, když vedoucí PÚ sepsal a podepsal). Vedení si bude muset vše vyříkat s vedoucím, proč PÚ uznal.
Jsem tu psala, že rok urguju o papíry a nikdy je nedodal a dr se s námi taky nebavil, že nemůže nic sdělovat, neschopenka byla jen jedna, když s námi ani dr ani nemocný nekomunikuje, tak jak asi máme něco dovyřešit?
Pracovní úraz se uznal, to nemá ted už cenu řešit, řeším to, že není možné o úrazu získat papíry i když jsme snahu měli a opakovaně u zaměstnance i doktora, ale nikdo se s námi nebaví, tak jak asi máme postupovat. Sama jsem mu říkala, že mu jde o peníze, že mu je zaplatíme, ale že potřebujuju ty papíry, rok mu to říkám jak malému dítěti.
Sama paní z inspetorátu říkala, že je to jasné, že jen zneužil dávky a že s ním není řeč, ale dělá jen svou práci a musí se tím zabývat.
On jen vykřikuje že má poškozené zdraví, tak at mi dá papír do ruky co má poškozeného. Kdyby mu něco bylo, tak by od toho měl papíry.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.