Re: Zákonné pojištění odpov. zaměstnavat
Ach jo, teď jste mě zase rozhodila. :-)
Našla jsem, že Vyhl.125/1993 "jede" podle starého ZP, kde jednatelé a členové dozorčí rady, kteří jsou mimo pracovněprávní vztah, se neberou za zaměstnance, tudíž se nic neodvádí.
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d34809v44426-bolava-mista-pojisteni-zamestnancu/
Já bych to viděla stejně, jako vy.
Zákonné pojištění se nevztahuje na členy dozorčích rad, statutárních orgánů, jednatele, společníky, statutáry, kteří nemají uzavřen pracovněprávní vztah na základě zákoníku práce (jsou v pracovním poměru na základě Obchodního zákoníku) a to i přes to, že od 1. 1. 2012 je za tyto pracovníky odváděno sociální pojištění.
A mzdový program na to říká, ať si vezmu kalkulačku a pěkně si to přepočítám podle svého. :-/ Chyby jako BRNO. A přitom mám všechny "chlapce" nastavený stejně a u každého jinou chybu... Asi už sním... a ráno se probudím a zjistím, že se mi to nezdálo. :o)
Rozdíl dělá drobet přes 700 Kč, ale na co to platit, když v případě úrazu nic nedostaneme?!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.