Re: Zálohová faktura
Chápu to správně, že ikdyž tyto údaje jsou na zálohové faktuře, tak ale do příjmů jde tato faktura ne dle data úhrady, ale dle dne kdy se tato přeprava uskuteční....tzn.příklad: přeprava usk. dne 28.12.12 zaplacena 3.1.13 jde do DPH leden13, ale do příjmů prosinec 12 na základě vyúčtovací faktury?.....ještě se zeptám, vyúčtovací faktura se vystavuje po uskutečnění přepravy?...pokud jsem v roce 2012 měla pouze daňový doklad k zálohové faktuře(neudělala jsem vyúčtovací fakturu) a vše se odehrálo v jeden měsíc....mám to špatně ? Musím vyúčtovací fakturu dodělat ? Díky moc za odpověď!
Re: Zálohová faktura
no, možní to Váš software umí, ale já bez vyúčtovací faktury nemůžu zaúčtovat výnosy (nebo opačně náklady)
úhrada zálohy 221(211)/324
DD k přijaté platbě 3xx (používají se různé účty 324,378) apod./343 - napsala jsem velmi zjednodušeně (ještě se účtuje i základ, aby se projevil v přiznání, záleží na používaném software)
konečná faktura za dopravu 311/602
úhrada konečné faktury 324/311
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.