Re: krácení § 76 DPH-SOS
Jani, tak jak píšete, vše jsem provedla, takže OK. Napíšu svůj konkrétní případ. Nakoupili jsme štěrk s DPH, uplatněn odpočet-vratka. Štěrk jsme spolu s prací zabudovali a fakturovali plátci DPH bez daně jako přenesená daňová povinnost. A teď mi vrtá hlavou, řádek 53 přiznání DPH, tj. vypořádání podle § 76. (v § 76 čtu o pronájmu, použití pro os. potřebu)
u nákupu jste nárokovali dph, při použití na stavební a montážní práce je v ceně prací na ř. 25 bez daně a podáte výpis z evidence jako dodavatel.
ř. 53 se vypořádává v posledním měsíci roku , pokud se používají plnění v ř. 50 a 51-krácení koeficientem, to se vás v tomto případě netýká
Jani, dík . Nejhorší je když člověk začne pochybovat. Ale zblbla jsem se tím, že mi program podbízel abych nezapoměla ř. 53 a tak jsem se dokonale zblbla. Bylo mi divné, když jsme v průběhu roku nikdy žádnou daň nekrátili, proč bych měla provést dorovnání.
Přeji hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.