Re: OT: Totálně zblblá účetní ;-)
Milá L., děkuju za pochopení :-) Pro M: - musím si nějak označit již zpracované faktury - jsem externí účetní a doklady si od klienta půjčuju pro zaúčtování do našeho (externího) účetního SW a zase je vracím. Oni si tam doklady číslují a hlídají si jen sklad a fakturaci. Já tudíž potřebuju mít přehled, které doklady jsem už měla a které ne. Razítko je z toho důvodu nejjednodušší. Jinak kvůli předkontacím atd. samozřejmě používám souhrnné sestavy.
Re: OT: Totálně zblblá účetní ;-)
Milá/ý ..., myslím, že v této branži to máme těžké všichni, ať už jsme účetní externí nebo jako zaměstnanci. Vaše představa je víceméně správná, jen kvartální plátci posbírají ty doklady každý kvartál, neplátci každý rok, měsíční každý měsíc - a k těm největším si pro doklady radši docházím průběžně. Faktem je, že když se kvartálně sejde spousta těch "malých" kvartálních klientů, tak je to slušná kupa. A každý z nich má představu, že toho má JEN TROCHU a že to přece musíme mít "za chvíli" zpracované... Přeju všem - i sobě - pevné nervy a dny s aspoň 48 hodinami :-)
Re: OT: Správný závěr
tak,tak, nebýt cíleně komplikovaného systému všech možných předpisů, tak je fůra lidí bez práce- auditoři, ext.účetní, různí poradci, advokáti, notáři a nevím, kdo ještě, víte, jak by narostla nezaměnanost a klesl daňový výnos do mírovy kasičky? to přece nelze dopustit.Proto raději umělá zaměstnanost, zbytečná práce, ale prašulky do státní kasy tečou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.