Re: daň z nem.-jednotka + sklep + garáž?
Pokud není na katastru zapsána jednotka "sklep" a jednotka "garáž", tak jste si tyto jednotky právně nekoupili.
Buď jsou všechny sklepy/garáže samostatnou jednotkou a Vy na nich máte podíl, to by mělo být zapsáno v KN. To nepředpokládám.
Nebo máte podíl na společných částech domu s výhradním právem užívat "sklep č." a "garáž č.".
Protože se nejedná o jednotky ve Vašem vlastnictví, tak je nikam neuvádíte, jsou již uvedeny v koeficientu 1,2.
Pokud máte jen pozemek zastavěný stavbou tak je celkem jedno, co tam uvedete. Zaplatíte 0 Kč.
Hezký den!
Re: daň z nem.-jednotka + sklep + garáž?
moc Vám děkuji, přeci jen ještě maličkost. Ve smlouvě jsem nikde nenašla skutečné rozměry garáže a ani v katastru nejsou uvedeny (mám vycházet ze skutečně změřených rozměrů, které si sama změřím na místě?). a druhá věc, započítává se do bytové jednotky balkon nebo sklep?smlouvu psal poctivý úředníček, a vypsal tam rozměry i toho co není třeba a naopak co je třeba neuvedl. Já se domnívám že sklep je společný prostor (jak je výše uvedeno, není vypsáno samostatně na LV, takže se rozměrově do bytu pro daň z nem. nezapočítává) a balkon není k bydlení... nevím poradíte?
vážně moc díky Roma
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.