Vlákno názorů k dotazu Úroky z úvěru-není uveden předmět od jo - Re: Úroky z úvěru-není uveden předmět Z úvěrové smlouvy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2013 9:15

jo (neregistrovaný)

Re: Úroky z úvěru-není uveden předmět
    Z úvěrové smlouvy by mělo být zřejmé, že se jedná o byt, který užívá, prostě vám to musí doložit, jinak nelze uplatnit. Zatím ve všech úvěrových smlouvách byl vždy odkaz na onen byt či dům, nestalo se mi, že by nebylo uvedeno anebo může mít další smlouvy či dodatky, někde to uvedené určitě bude.
    Pokud se jedná o účel dle zákona o daních § 15 odst. 3 písm. e) jedná se i o byt v nájmu či užívání, pak doloží vi prokazování - § 38 l odst. 1 písm. e) výpisem z listu vlastnictví, jde-li o bytový dům, rodinný dům nebo byt ve vlastnictví podle zvláštního právního předpisu, anebo nájemní smlouvou jde-li o byt v nájmu, anebo dokladem o trvalém pobytu (občanským průkazem), jde-li o byt v užívání,

• 23. 1. 2013 10:12

Lenka21 (neregistrovaný)

Ano, mám kopii OP, kde je adresa, která je uvedena jako bydliště účastníka smlouvy...
    Já takovou smlouvu právě vidím poprvé: je tam vyloženě napsáno: poskytuje je se na změnu, údržbu domu, bytu ve vlastnictví včetně úhrady podílu na společných částech, změna nebo údržba nájemního bytu nebo bytu užívaného. Dlužník prohlašuje, že doručil všechny doklady potřebné k prokázání účelového použití peněžních prostředků..

• 23. 1. 2013 10:41

jo (neregistrovaný)

přečtěte důkladně smlouvu až do konce, příp. ho pořádejte o ostatní doklady, které dokádal k prokázání účelového použití peněžních prostředků přesně tak jak je ve smlouvě anebo dodá smlouvu o užívání, o nájmu, bývají překlenovací úvěry, prostě někde to musí být ... bez prokázání bych mu to nedala a poslala případně na FÚ,který má větší pravomoc ke zjišťování a dotazování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).